Hampi (kannada, ಹಂಪೆ hampe) és un petit poble agrícola de l'estat de Karnataka a l'Índia, situat dins les ruïnes de Vijayanagar, l'antiga capital de l'imperi del mateix nom. La població és anterior a Vijayanagar. No ha de ser confós amb les ruïnes de Vijayanagar, al mig de les quals està situat, i que són Patrimoni de la Humanitat amb el nom de "grup de monuments a Hampi. Cobreix una superfície de 23 km² incloent-hi Kamalapur (al sud) i Anagundi, part que fou capital després del 1565. El seu nom deriva de Pampa, antic nom del riu Tungabhadra, del qual es troba a la riba sud. Hampi és la versió anglesa del nom kannada Hampe (derivat, al seu torn, de Pampa). Se l'anomena també com a Vijayanagar-Virupakshapura (de Virupaksha, el patró dels sobirans de Vijayanagar. La població tenia uns 700 habitants al final del segle Llegeix més

Hampi (kannada, ಹಂಪೆ hampe) és un petit poble agrícola de l'estat de Karnataka a l'Índia, situat dins les ruïnes de Vijayanagar, l'antiga capital de l'imperi del mateix nom. La població és anterior a Vijayanagar. No ha de ser confós amb les ruïnes de Vijayanagar, al mig de les quals està situat, i que són Patrimoni de la Humanitat amb el nom de "grup de monuments a Hampi. Cobreix una superfície de 23 km² incloent-hi Kamalapur (al sud) i Anagundi, part que fou capital després del 1565. El seu nom deriva de Pampa, antic nom del riu Tungabhadra, del qual es troba a la riba sud. Hampi és la versió anglesa del nom kannada Hampe (derivat, al seu torn, de Pampa). Se l'anomena també com a Vijayanagar-Virupakshapura (de Virupaksha, el patró dels sobirans de Vijayanagar. La població tenia uns 700 habitants al final del segle xix i, actualment, és una mica més gran a causa del turisme.

En el Ramayana, s'esmenta Kishkindha, que ha estat identificada amb Hampi, però els primers establiments històrics corresponen al segle i. Fou fundada a la caiguda de la dinastia ballala, vers 1336, pels germans Bukka i Harihara, els descendents dels quals van ser influents en la població almenys fins a la Batalla de Talikot, el 1565, i després encara a Anagundi, Vellore i Chandragiri per un altre segle fins a ser sotmesos per Golconda. Fou part del conjunt de Vijayanagar, quan aquesta fou la capital de l'imperi del mateix nom del 1336 al 1565; després fou destruïda pels soldans musulmans del Dècan (Golconda i Bijapur). Té gran importància arquitectònica i històrica, amb nombrosos monuments i temples, i darrerament s'han fet excavacions a la zona per trobar encara més restes.

Fotografies de:
Apadegal - CC BY-SA 3.0
Dey.sandip - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position
3751
Statistics: Rank
30315

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
275314896Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 7867

Google street view

On puc dormir a prop de Hampi ?

Booking.com
481.135 visites en total, 9.173 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 227 visites avui.