El Parc Nacional del Gran Canyó és un dels parcs nacionals més antics dels Estats Units, i està situat al Comtat de Coconino, Arizona. Dins del parc es troba el Gran Canyó, una gola del riu Colorado que és considerada una de les meravelles naturals del món.

El parc té una extensió de 4.926,66 km². La major part dels visitants entra pel costat sud, per l'autopista estatal 64, que uneix les entrada sud, prop de Tusayan, i l'est del parc. Les oficines centrals del parc es troben a Grand Canyon Village, prop de l'entrada sud. Unes trenta milles del costat sud són accessibles per carretera. Molts menys visitants acudeixen al costat nord, a través de l'autopista estatal 67. L'única connexió per carretera entre els dos costats és el pont Navajo, el que suposa un recorregut de cinc hores. La resta del Gran Canyó és molt accidentat, encara que alguns llocs són accessibles en mula o per camins forestals. L'àrea del Gran Canyó es va convertir en Monument Nacional l'11 de gener de...Llegeix més

El Parc Nacional del Gran Canyó és un dels parcs nacionals més antics dels Estats Units, i està situat al Comtat de Coconino, Arizona. Dins del parc es troba el Gran Canyó, una gola del riu Colorado que és considerada una de les meravelles naturals del món.

El parc té una extensió de 4.926,66 km². La major part dels visitants entra pel costat sud, per l'autopista estatal 64, que uneix les entrada sud, prop de Tusayan, i l'est del parc. Les oficines centrals del parc es troben a Grand Canyon Village, prop de l'entrada sud. Unes trenta milles del costat sud són accessibles per carretera. Molts menys visitants acudeixen al costat nord, a través de l'autopista estatal 67. L'única connexió per carretera entre els dos costats és el pont Navajo, el que suposa un recorregut de cinc hores. La resta del Gran Canyó és molt accidentat, encara que alguns llocs són accessibles en mula o per camins forestals. L'àrea del Gran Canyó es va convertir en Monument Nacional l'11 de gener de 1908, i va ser elevada a la categoria de parc nacional el 26 de febrer de 1919. La creació del parc va ser un èxit dels moviments conservacionistes, ja que va ajudar a impedir la construcció d'embassaments al seu interior. El 1979, el parc va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Fotografies de:
PIERRE ANDRE LECLERCQ - CC BY-SA 4.0
Graham Thomson - CC BY 3.0
Jeffrey Olson, NPS - Public domain
Lars Plougmann from United States - CC BY-SA 2.0
Statistics: Position
31
Statistics: Rank
1527937

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
239854761Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 3873
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Parc Nacional del Gran Canyó ?

Booking.com
571.125 visites en total, 9.238 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 243 visites avui.