Parc Nacional del Bosc Petrificat

Petrified Forest National Park

( Parc Nacional del Bosc Petrificat )

El Parc Nacional del Bosc Petrificat (anglès: Petrified Forest National Park) és un parc nacional dels Estats Units situat als comtats de Navajo i Apache, al nord-est d'Arizona. Es troba a uns 42 km de la ciutat de Holbrook. Rep el seu nom de l'existència de fòssils d'arbres petrificats. El parc ocupa una superfície d'uns 380 km² i està en un semidesert a 1600 m d'altitud amb terres erosionades (badlands) acolorides. Al nord confronta amb el Desert Pintat (Painted Desert). Va ser declarat Monument Nacional el 1906 i Parc Nacional el 1962. Unes 600.000 persones el visiten cada any.

Els arbres petrificats són del període Triàsic superior (fa uns 225 milions d'anys) i també hi ha fòssils d'animals. Els primers habitants humans van ser els amerindis Pueblo arribats fa uns 8.000 anys.

Fa uns 225 milions d'anys aquesta zona estava prop de l'equador, al sud-oest del supercontinent Pangea, i el seu clima era subtropical i humit.

Fotografies de:
Adbar - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position (field_position)
302
Statistics: Rank (field_order)
4641

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
859147623Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 6198

Google street view