Sydney Opera House

( Òpera de Sydney )

L'Òpera de Sydney (Sydney Opera House en anglès) és un edifici situat al port de Sydney, estat de Nova Gal·les del Sud, Austràlia. Fou dissenyat per l'arquitecte danès Jørn Utzon, i s'inaugurà el 20 d'octubre de l'any 1973, convertint-se en una icona de la ciutat, i en un dels edificis més representatius de l'arquitectura del segle xx.

L'any 2007 fou inclòs en la llista de bens del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

A l'edifici es fan obres de teatre, ballet, òpera o produccions musicals. És seu de la companyia Òpera Austràlia, la Companyia de Teatre de Sydney i l'Orquestra Simfònica de Sydney. Està administrat per l'Opera House Trust, un organisme públic del govern estatal de Nova Gal·les de Sud.

A finals de la dècada de 1940 Eugene Goossens, el director del New South Wales State Conservatorium of Music, va pressionar per disposar d'un lloc adequat per a grans produccions teatrals, doncs el lloc habitual per a aquestes produccions, l'Ajuntament de Sydney, no es considerava prou gran. El 1954, Goossens va aconseguir el suport de Joseph Cahill, primer ministre de Nova Gal·les del Sud, que va demanar dissenys per a un teatre d'òpera dedicat. També va ser Goossens qui va insistir que Bennelong Point fos el lloc: Cahill havia volgut que fos a l'estació de tren de Wynyard o prop de l'estació de tren al nord-oest del Districte financer. Cahill va llançar un concurs internacional de disseny el 13 de setembre de 1955 i va rebre 233 inscripcions, que representaven arquitectes de 32 països. Els criteris especificaven una sala gran amb capacitat per a 3.000 persones i una sala petita per a 1.200 persones, cadascuna per a diferents usos, incloent òperes a gran escala, concerts orquestrals i corals, reunions massives, conferències, actuacions de ballet i altres presentacions.

El guanyador, anunciat el 1957, va ser Jørn Utzon, un arquitecte danès. El segon classificat va ser un equip de Filadèlfia format per Robert Geddes i George Qualls, tots dos professors de l'Escola de Disseny de la Universitat de Pennsilvània. Van reunir un grup de professors de Penn i amics de les oficines d'arquitectura de Filadèlfia, com Melvin Brecher, Warren Cunningham, Joseph Marzella, Walter Wiseman i Leon Loschetter. Geddes, Brecher, Qualls i Cunningham van fundar el despatx GBQC Architects. El gran premi va ser de 5.000 lliures australianes. Utzon va visitar Sydney el 1957 per ajudar a supervisar el projecte. La seva oficina es va traslladar a Palm Beach, Sydney el febrer de 1963.

Fotografies de:
Statistics: Position
414
Statistics: Rank
197952

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
972836541Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 6336

Google street view

On puc dormir a prop de Òpera de Sydney ?

Booking.com
489.284 visites en total, 9.196 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 111 visites avui.