日光東照宮

( Nikkō Tōshō-gū )

Nikkō Tōshō-gū (日光東照宮, , Nikkō Tōshō-gū?) és un santuari xintoista que es troba a Nikkō, a Tochigi, (Japó). Forma part del conjunt dels «santuaris i temples de Nikkō», Patrimoni de la Humanitat reconegut per la UNESCO el 1999.

El Tōshō-gū va ser construït des de l'any 1634 fins al 1636, en els primers temps del període Edo, per a Tokugawa Ieyasu després de la seva mort. El seu net Iemitsu va decidir edificar un mausoleu perquè descansés l'esperit del seu avi. Durant dos anys, més de quinze mil artesans i fusters de tot el país van treballar en la construcció del mausoleu que contindria les cendres del shōgun Tokugawa Ieyasu. El mausoleu és considerat el clímax de l'estil arquitectònic Gongen-zukuri, característic dels santuaris japonesos.[1]

El lloc va ser designat com a santuari durant l'era Meiji, però encara conserva elements budistes, com la pagoda, el dipòsit de sutres i la porta Niomon. Una avinguda vorejada per 13.000 cedres (Sugi-Namiki Kaido) porta a l'entrada del recinte,[2] al que s'accedeix per un torii de granit.[3]

Anàlisis arquitectònic en el lloc web de relaciones públiques de la ciutat de Nikko (anglès) Lloc web oficial de Nikkō, la avinguda té 37 kilòmetres de llargària, o els primers cedres foren plantats de 1625 a 1645, per ordre del daimyō Matsudaira Masatsuna. La porta, anomenada Ishidorii, té 9,2 m d'altura i 13,2 m d'ample.
Fotografies de:
Zones
Statistics: Position
4615
Statistics: Rank
22462

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
279468513Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 9795
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

Vídeos

On puc dormir a prop de Nikkō Tōshō-gū ?

Booking.com
523.094 visites en total, 9.230 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 235 visites avui.