Mosteiro de Alcobaça

( Monestir d'Alcobaça )

El Monestir de Santa Maria d'Alcobaça, (en portuguès: Mosteiro de Santa Maria de Alcobaça) també coneguda com l'Abadia Real de Santa Maria d'Alcobaça o més simplement com el Monestir d'Alcobaça.Situada a Alcobaça a la Regió del Centre a Portugal. Està inscrita com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de 1989. També com a Monument Nacional des de 1910.

Carta de donació dels Cotos de Alcobaça

És la primera obra plenament gòtica erigida a Portugal. El projecte es va iniciar el 1153, l'any de la mort de sant Bernat, la construcció d'aquest edifici tardà diversos segles en ésser conclosa, destacant el seu caràcter híbrid. La primera església, Alcobaça I, era de tipus Bernardí, mentre que Alcobaça II, construïda sobre els seus fonaments, sofrí la influència de Claravall III i, per tant, se la relaciona directament amb l'art coetani de Borgonya i el nord de França, sense guardar gaire afinitat amb les esglésies tradicionals de l'època.

La seva fundació està lligada a una llegenda. Segons aquesta, la seva construcció resta relacionada amb el compliment d'un vot realitzat pel primer Rei portuguès. Alfonso Enriques, a dalt de la Serra dos Albardos, al seu cosí Bernat, abat de Claravall. Segons aquesta, el rei hauria promès la donació a l'Orde del Cister de totes les terres que s'abastaven des del cim, en el cas de sortir victoriós de la batalla per la conquesta de Santarém, llavors ocupada pels àrabs.

Segons diu una altra llegenda, Alfonso Enriques, en retornar victoriós, llençà la seva llança, la qual va caure en les proximitats de Chiqueda, sent aquest, per tant, el lloc inicialment destinat a la construcció del monestir. Però, tanmateix, els àngels, per la nit, retiraren les fites, transportant-los fins a Alcobaça, on s'aixecà finalment el monestir cistercenc de Santa María. L'abadia rebé els primers monjos el 1223.

Fotografies de:
Flávio de Souza - Public domain
Statistics: Position
1920
Statistics: Rank
66365

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
935674128Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 3197

Google street view

On puc dormir a prop de Monestir d'Alcobaça ?

Booking.com
488.845 visites en total, 9.195 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 99 visites avui.