Lyab-i Hauz

Lab-i Hauz (uzbec: Labihovuz, Tadjik: Лаби Ҳавз, romanitzat: Labi Havz, persa: لب حوض, romanitzat: Lab-e Howz, que significa en persa "al costat de la piscina"), de vegades també conegut com Lyab-i Khauz, una aproximació russa, és el nom de l'àrea que envolta un dels pocs hauz que queden. piscines que han sobreviscut a la ciutat de Bukhara, Uzbekistan. Fins al període soviètic, hi havia moltes piscines d'aquest tipus, que eren la principal font d'aigua de la ciutat, però eren notòries per propagar malalties i es van omplir majoritàriament durant les dècades de 1920 i 1930.

El Lab-i Hauz va sobreviure perquè és la peça central d'un magnífic conjunt arquitectònic, creat durant els segles XVI i XVII, que n...Llegeix més

Lab-i Hauz (uzbec: Labihovuz, Tadjik: Лаби Ҳавз, romanitzat: Labi Havz, persa: لب حوض, romanitzat: Lab-e Howz< /span>, que significa en persa "al costat de la piscina"), de vegades també conegut com Lyab-i Khauz, una aproximació russa, és el nom de l'àrea que envolta un dels pocs hauz que queden. piscines que han sobreviscut a la ciutat de Bukhara, Uzbekistan. Fins al període soviètic, hi havia moltes piscines d'aquest tipus, que eren la principal font d'aigua de la ciutat, però eren notòries per propagar malalties i es van omplir majoritàriament durant les dècades de 1920 i 1930.

El Lab-i Hauz va sobreviure perquè és la peça central d'un magnífic conjunt arquitectònic, creat durant els segles XVI i XVII, que no ha canviat significativament des d'aleshores. El conjunt Lab-i Hauz, que envolta la piscina per tres costats, consta de la Kukeldash Madrasah (1568–1569, la madrasa més gran de la ciutat), al costat nord de la piscina, i dos religiosos. edificis construïts per Nadir Divan-Beghi: una khanqah (1620; uzbek: xonaqah, que significa casa d'allotjament per a sufis ambulants) i una madrasa (1622) , que es troben als costats oest i est de la piscina respectivament. La petita madrasa Qāzī-e Kalān Nasreddīn (ara enderrocada) antigament es trobava al costat de la madrassa de Kukeldash.

Fotografies de:
Statistics: Position (field_position)
7753
Statistics: Rank (field_order)
10210

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
237185469Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 1911

Google street view

On puc dormir a prop de Lyab-i Hauz ?

Booking.com
453.147 visites en total, 9.077 Llocs d'interès, 403 Destinacions, 56 visites avui.