Kutná Hora (Kuttenberg en alemany) és una ciutat que es troba a la regió de Bohèmia central, República Txeca. El centre de la ciutat, l'església de Santa Bàrbara i la catedral de l'Assumpció de Sedlec estan inscrits en la llista del Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des del 1995.

En l'edat mitjana, era la segona ciutat txeca en importància, sovint visitada pels reis. Sorgí espontàniament en el segle xiii al costat dels rics jaciments de plata. La producció de les mines del lloc feu en un temps els reis txecs els més rics d'Europa.

El 1300, gaudia del dret d'encunyar moneda, els anomenats grosche txecs o de Praga. Entre els segles xiv i xv, fou el lloc preferit de pas del rei Wenceslau IV. A finals del segle xvi, comencen les mines a perdre rendibilitat; els grosche txecs s'encunyen per última vegada el 1547. La casa de la moneda es tanca definitivament el 1726, i continua la decadència de la ciutat. La ciutat conté una rica història cultural; sobretot en el segle xix, en què fou residència d'una sèrie d'escriptors txecs.

Fotografies de:
Brusnika - CC BY-SA 4.0
Statistics: Position
2331
Statistics: Rank
52546

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
256943718Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 5543

Google street view

On puc dormir a prop de Kutná Hora ?

Booking.com
479.702 visites en total, 9.173 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 36 visites avui.