Kızören Gölü

( Kızören Sinkhole )

Kızören Sinkhole, també conegut com Kızören Obruk o Lake Kızören (en turc: Kızören Obruğu ) és una dolina que conté un llac càrstic prop de Konya a l'històric vilayet de Konya, al centre de Turquia. Kızören Obruğu està situat al centre de les estepes d'Anatòlia central, a 65 km al nord-est de la ciutat de Konya. En turc, la paraula obruk significa una depressió o eix vertical en un paisatge càrstic que s'ha format per carstificació en dues direccions: cap avall (des de la superfície al sòl per infiltració a través de petites esquerdes i juntes) i cap amunt (des de cavitats subterrànies càrstiques cap a la superfície per evaporació a través de petites esquerdes i juntes). El terme obruk s'utilitza per descriure els rars llacs càrstics que es troben exclusivament al districte de Konya a Turquia. Kızören Obruğu fa 180 m de llarg, 150 m d'amplada i fins a 145 m de profunditat. Durant molt de temps es va creure que les aigües del llac estaven quietes...Llegeix més

Kızören Sinkhole, també conegut com Kızören Obruk o Lake Kızören (en turc: Kızören Obruğu ) és una dolina que conté un llac càrstic prop de Konya a l'històric vilayet de Konya, al centre de Turquia. Kızören Obruğu està situat al centre de les estepes d'Anatòlia central, a 65 km al nord-est de la ciutat de Konya. En turc, la paraula obruk significa una depressió o eix vertical en un paisatge càrstic que s'ha format per carstificació en dues direccions: cap avall (des de la superfície al sòl per infiltració a través de petites esquerdes i juntes) i cap amunt (des de cavitats subterrànies càrstiques cap a la superfície per evaporació a través de petites esquerdes i juntes). El terme obruk s'utilitza per descriure els rars llacs càrstics que es troben exclusivament al districte de Konya a Turquia. Kızören Obruğu fa 180 m de llarg, 150 m d'amplada i fins a 145 m de profunditat. Durant molt de temps es va creure que les aigües del llac estaven quietes, però ara sabem que l'aigua flueix lentament d'un llac a l'altre des de sota. Situat a una altitud de 1030 m, Kızören Obruğu és l'única font d'aigua dolça per a ús humà als voltants. L'Institut Estatal de l'Aigua (DSI) ha instal·lat una bomba a l'obruk per proporcionar aigua dolça a la comunitat local.

Fotografies de:
Volker Höhfeld - CC BY-SA 4.0
Zones
Statistics: Position (field_position)
701
Statistics: Rank (field_order)
94953

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
849123567Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 4114

Google street view

On puc dormir a prop de Kızören Sinkhole ?

Booking.com
455.936 visites en total, 9.077 Llocs d'interès, 403 Destinacions, 190 visites avui.