Gunung Kelimutu

( Kelimutu )

Kelimutu (pronunciat [kəliˈmutu] span>) és un volcà, a prop de la petita ciutat de Moni al centre de l'illa de Flores a Indonèsia. Es troba a uns 50 km (31 mi) a l'est d'Ende, Indonèsia, la capital de la regència d'Ende a la província de Nusa Tenggara Oriental. Té tres llacs de cràter volcànic que es diferencien pel color.

La ciència dels llacs Kelimutu és relativament coneguda, i es conclou que els canvis de color i temperatura estan relacionats amb l'activitat volcànica i el flux de fluids resultant als respiradors del fons dels llacs. Els colors del llac canvien periòdicament a causa dels ajustaments en l'estat d'oxidació-reducció del fluid de cada llac, i també tenint en compte l'abundància de diferents elements principals, com el ferro i el manganès. L'estat d'oxidació-reducció depèn de l'equilibri de l'entrada de gas volcànic i la taxa de pluja, i es creu qu...Llegeix més

Kelimutu (pronunciat [kəliˈmutu]) és un volcà, a prop de la petita ciutat de Moni al centre de l'illa de Flores a Indonèsia. Es troba a uns 50 km (31 mi) a l'est d'Ende, Indonèsia, la capital de la regència d'Ende a la província de Nusa Tenggara Oriental. Té tres llacs de cràter volcànic que es diferencien pel color.

La ciència dels llacs Kelimutu és relativament coneguda, i es conclou que els canvis de color i temperatura estan relacionats amb l'activitat volcànica i el flux de fluids resultant als respiradors del fons dels llacs. Els colors del llac canvien periòdicament a causa dels ajustaments en l'estat d'oxidació-reducció del fluid de cada llac, i també tenint en compte l'abundància de diferents elements principals, com el ferro i el manganès. L'estat d'oxidació-reducció depèn de l'equilibri de l'entrada de gas volcànic i la taxa de pluja, i es creu que està mediat pel sistema d'aigües subterrànies del mateix volcà. Els colors dels llacs canvien independentment els uns dels altres, ja que cadascun té la seva pròpia connectivitat única amb l'activitat del volcà subjacent. Entre gener i novembre de 2016, els colors dels cràters van canviar sis vegades. Tot i que es creu àmpliament que els canvis són impredictibles, és més correcte dir que la manca de seguiment regular del sistema volcànic impedeix que els científics tinguin les dades necessàries per impulsar models predictius àmpliament disponibles.

Fotografies de:
LukeTriton - CC BY-SA 4.0
Statistics: Position
3947
Statistics: Rank
28588

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
468321957Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 4576
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Kelimutu ?

Booking.com
495.851 visites en total, 9.224 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 358 visites avui.