Jodhpur (hindi: जोधपुर) és una ciutat del Rajasthan, a l'Índia. És coneguda com la ciutat blava a causa del fet que moltes cases són pintades d'aquest color, en un principi assenyalant les cases dels bramans, després per rebutjar la calor i els mosquits; però la ciutat s'anomena també "ciutat del sol" per les lluminoses postes de sol de les que gaudeix tot l'any. Fou l'antiga capital del principat de Marwar o Jodhpur.

Jodhpur fou fundada per Rao Jodha, el cap dels rajput rathor i senyor (rao) de Marwar, el 1459. La capital es va traslladar des de Mandor o Mandore i aviat va donar nom a l'estat. Era un nus comercial entre Delhi i Gujarat i s'hi feia comerç d'opi, coure, seda, sàndal, dàtils i cafè. L'estat fou feudatari de l'Imperi mogol i dels marathes, i el 1819 va quedar sota protectorat de la Companyia Britànica de les Índies Orientals. El 30 de març de 1949 l'estat i la ciutat van quedar dins el nou estat de Rajasthan a la Unió Índia.

Fotografies de:
Tom Thai from new york, usa - CC BY 2.0
soylentgreen23 - CC BY 2.0
Statistics: Position (field_position)
2285
Statistics: Rank (field_order)
36756

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
987543162Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 3854

Google street view

On puc dormir a prop de Jodhpur (ciutat) ?

Booking.com
430.682 visites en total, 9.042 Llocs d'interès, 402 Destinacions, 81 visites avui.