桂林市

( Guilin )

Guilin (en xinès: 桂林, Guìlín) és una ciutat a nivell de prefectura i la principal ciutat de la Regió Autònoma de Guangxi, a la República Popular de la Xina. La seva població gairebé arriba als 4,3 milions d'habitants (segons dades del 2006) i la seva àrea metropolitana ocupa una extensió de 27.809 km². El territori sota la seva jurisdicció, que inclou cinc districtes i dotze comtats, té una població de 4.988.400 habitants (segons dades del 2010), dels quals 451.050 viuen a la mateixa ciutat de Guilin. A la ciutat conviuen més de trenta-sis ètnies diferents, entre les quals cal destacar els han, els zhuang (壮族), els hui (回族), els yao (瑶族), els miao (苗族) i els dong (侗族).

Durant el període neolític, Guilin és una regió on visqueren els avantpassats dels zhuang. La història de la ciutat es remunta a fa uns 9.000 anys; s'han trobat restes arqueològiques que demostren que la zona va estar poblada des del neolític. La història de la ciutat es pot dividir en quatre períodes diferents:

El primer període es perllonga des de la prehistòria fins, aproximadament, l'any 256 aC. Durant aquesta època, la ciutat va estar habitada pels membres de les ètnies baiyuque, que es dedicaven bàsicament a la pesca i en menor mesura a l'agricultura. El segon període, entre l'any 221 aC i el 207 aC (dinastia Qin) va ser el de l'establiment del comtat de Guilin, el primer origen del nom "Guilin". El tercer període històric abastaria els anys compresos entre 265 i 1949. L'any 28 dC, es convertí en la capital del Regne Xiahou, cosa que va produir una ampliació de la ciutat. L'any 265 Guilin es convertí en la capital provincial i així ha continuat fins avui dia. Vinculada a la cort imperial xinesa des de l'any 214 aC, les relacions amb el centre de poder sempre van ser un distants i fins al segle xii la van considerar una ciutat remota.

Finalment, l'últim període en la història de Guilin s'inicia l'any 1982, moment en què és reconeguda oficialment com una «famosa ciutat històrica i cultural de la Xina», la primera distinció d'aquestes característiques que es concedia en tota la República Popular. Des de llavors, a poc a poc va esdevenir una ciutat turística de fama mundial.[1]

 Paisatge urbà a Guilin
Història de Guilin (anglès)
Fotografies de:
Chensiyuan - CC BY-SA 4.0
Statistics: Position
3028
Statistics: Rank
38798

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
592786431Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 7585
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Guilin ?

Booking.com
522.858 visites en total, 9.230 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 56 visites avui.