Grand Staircase–Escalante National Monument

( Grand Staircase–Escalante )

El Grand Staircase–Escalante National Monument (GSENM) és un monument nacional dels Estats Units que protegeix la Grand Staircase, l'altiplà de Kaiparowits i els Canons d'Escalante ( Riu Escalante ) al sud d'Utah. Va ser establert el 1996 pel president Bill Clinton sota l'autoritat de la Llei d'Antiguitats amb 1,7 milions d'acres de terra, que després es va ampliar a 1,880,461 acres (7,610 km2) . El 2017, la mida del monument es va reduir a la meitat en una proclamació presidencial posterior, i es va restaurar el 2021. La terra es troba entre les més allunyades del país; va ser l'últim que es va cartografiar als Estats Units contigus.

El monument és administrat per l'Oficina de Gestió de la Terra (BLM) com a part del sistema de Terres de Conservació Nacional. Grand Staircase–Escalante és el primer i més gran monument nacional gestionat pel BLM. Els centres de visitants es troben a Cannonville, Big Water, Escalante i Kanab.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
847251639Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 4169
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Grand Staircase–Escalante ?

Booking.com
517.540 visites en total, 9.229 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 66 visites avui.