Goðafoss (en islandès: 'cascada dels déus' o 'cascada dels goðar o godons') és una de les cascades més espectaculars d'Islàndia. És a la regió de Mývatn, al centre-nord del país, a l'inici de la carretera de les terres altes de Sprengisandur. Les aigües del riu Skjálfandafljót cauen des d'una alçada de dotze metres i al llarg de trenta metres d'ample. Cap a l'any 999 o 1000, el lǫgsǫgumaðr Þorgeir Þorkelsson, Ljósvetninga goði (és a dir, 'godó del Ljósavatn', o, més exactament, 'godó dels liosavatnesos'), va declarar el cristianisme religió oficial d'Islàndia a l'Alþingi. Aquesta història apareix narrada al capítol VIII de l'Íslendingabók d'Ari Þorgilsson i al capítol XI de la Kristni saga. Segons una tradició popular, en Þorgeir, després de la seva conversió, en tornar de l'Alþingi, va llançar les seves icones paganes a la cascada. Un finestral de l'església d'Akureyri, que mostra en Þorgeir dirigint-se amb l'estàtua d'Odin cap a les cascades, il·...Llegeix més

Goðafoss (en islandès: 'cascada dels déus' o 'cascada dels goðar o godons') és una de les cascades més espectaculars d'Islàndia. És a la regió de Mývatn, al centre-nord del país, a l'inici de la carretera de les terres altes de Sprengisandur. Les aigües del riu Skjálfandafljót cauen des d'una alçada de dotze metres i al llarg de trenta metres d'ample. Cap a l'any 999 o 1000, el lǫgsǫgumaðr Þorgeir Þorkelsson, Ljósvetninga goði (és a dir, 'godó del Ljósavatn', o, més exactament, 'godó dels liosavatnesos'), va declarar el cristianisme religió oficial d'Islàndia a l'Alþingi. Aquesta història apareix narrada al capítol VIII de l'Íslendingabók d'Ari Þorgilsson i al capítol XI de la Kristni saga. Segons una tradició popular, en Þorgeir, després de la seva conversió, en tornar de l'Alþingi, va llançar les seves icones paganes a la cascada. Un finestral de l'església d'Akureyri, que mostra en Þorgeir dirigint-se amb l'estàtua d'Odin cap a les cascades, il·lustra aquesta història.

Fotografies de:
Arian Zwegers - CC BY 2.0
Statistics: Position
7906
Statistics: Rank
5105

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
415783692Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 3349

Google street view

On puc dormir a prop de Goðafoss ?

Booking.com
479.857 visites en total, 9.173 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 60 visites avui.