La Fortalesa de Soroca (en romanès: Cetatea Soroca) és un fort històric de la República de Moldàvia, a la moderna ciutat de Soroca.

La ciutat té el seu origen en el lloc de comerç medieval genovès d'Olchionia, o Alchona.[cal citació] És coneguda per la seva fortalesa ben conservada, establerta pel príncep moldau Esteve III de Romania (en romanès: Ştefan cel Mare) el 130[cal citació]

El fort original de fusta, que defensava un gual sobre el Dnièster (moldau / romanès: Nistru), era un important nexe de la cadena de fortificacions que comprenia quatre fortaleses (per exemple, Akkerman i Khotín) al Dniester, dos forts al Danubi i tres forts a la frontera nord de la Moldàvia medieval. Entre el 1543 i el 1546, sota el domini de Petru Rareş, la fortalesa es va reconstruir en pedra com un cercle perfecte amb cinc baluards situats a distàncies iguals.

Durant la Gran Guerra Turca, les forces de John Sobieski van defensar amb èxit la fortalesa contra els otomans. Va tenir una importància militar vital durant la campanya de Pere I de Rússia el 1711. La fortalesa va ser saquejada pels russos en la guerra russo-turca (1735-1739). La fortalesa de Soroca és una atracció important a Soroca, ja que ha conservat cultures i ha conservat l'antiga Soroca en l'actualitat.

Fotografies de:
Photobank MD from Chisinau, Moldova - CC0
Statistics: Position
1654
Statistics: Rank
74533

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
672359841Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 1256

Google street view

On puc dormir a prop de Fortalesa de Soroca ?

Booking.com
489.284 visites en total, 9.196 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 111 visites avui.