قلعة بهلاء

( Fort de Bahla )
Francisco Anzola - CC BY 2.0 Boonlong1 hl_1001 Francisco Anzola Boonlong1 hl_1001 Boonlong1 hl_1001 hl_1001 hl_1001 Pedronet Michael Homan hl_1001 Pedronet hl_1001 Pedronet Boonlong1 prasad.om Prof. Mortel gumtau Rita Willaert CazzJj Rita Willaert hanwong01 Rita Willaert Rita Willaert •• FedericoLukkini •• Rita Willaert Rita Willaert •• FedericoLukkini •• Rita Willaert Pauline Slt Pedronet Makz nheidenbluth Makz APAAME Scalino Scalino travelourplanet.com travelourplanet.com travelourplanet.com Scalino Bart & Co Boonlong1 Prof. Mortel travelourplanet.com travelourplanet.com travelourplanet.com travelourplanet.com travelourplanet.com Scalino Prof. Mortel Prof. Mortel travelourplanet.com Prof. Mortel nheidenbluth Scalino Boonlong1 Prof. Mortel Prof. Mortel mms2712 Scalino Scalino Boonlong1 Prof. Mortel mario_ruckh Prof. Mortel APAAME Boonlong1 Boonlong1 Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel Boonlong1 Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel Boonlong1 Prof. Mortel Prof. Mortel Boonlong1 Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel mms2712 Prof. Mortel mms2712 Prof. Mortel Prof. Mortel mms2712 Prof. Mortel mms2712 APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME Prof. Mortel APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME Michael Homan CazzJj hansbirger hansbirger Prof. Mortel mms2712 Pauline Slt Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel Prof. Mortel APAAME Prof. Mortel Prof. Mortel com4tablydumb Prof. Mortel mms2712 APAAME mms2712 APAAME APAAME APAAME APAAME carlo Prof. Mortel APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME Prof. Mortel APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME APAAME

El fort de Bahla —en àrab قلعة بهلاء, Qalʿat Bahlāʾ— és una de les quatre fortaleses històriques situades als peus del djebel Akhdar, a la ciutat de Bahla, en la zona més elevada d'Oman. Fou inscrit el 1987 a la llista del patrimoni mundial de la UNESCO.

Fou construït entre el segle xiii i el XIV per la tribu dels Banu Nabhan que van dominar la regió de l'oasi per damunt els altres clans, des del segle xii fins a finals del segle xv. L'edifici és de tova o maó cru amb fonaments de pedra. Les torres tenen una alçada de 55 metres i a la cantonada sud-oest es troba la mesquita, que té un mihrab del segle xiv. El fort de Bahla, juntament amb les properes Nizwa i Izki, i al nord Rustaq, varen ser el centre de la resistència kharigita als dictàmens i dir...Llegeix més

El fort de Bahla —en àrab قلعة بهلاء, Qalʿat Bahlāʾ— és una de les quatre fortaleses històriques situades als peus del djebel Akhdar, a la ciutat de Bahla, en la zona més elevada d'Oman. Fou inscrit el 1987 a la llista del patrimoni mundial de la UNESCO.

Fou construït entre el segle xiii i el XIV per la tribu dels Banu Nabhan que van dominar la regió de l'oasi per damunt els altres clans, des del segle xii fins a finals del segle xv. L'edifici és de tova o maó cru amb fonaments de pedra. Les torres tenen una alçada de 55 metres i a la cantonada sud-oest es troba la mesquita, que té un mihrab del segle xiv. El fort de Bahla, juntament amb les properes Nizwa i Izki, i al nord Rustaq, varen ser el centre de la resistència kharigita als dictàmens i directrius establerts pel califa Harun ar-Raixid.

L'edificació mai fou restaurada des de la seva construcció fins a l'any 1987, fet que ocasionà danys a les parets, sobre tot deguts a les pluges estacionals. Estava coberta per bastides i tancada al turisme des de feia molts anys. L'any següent a la seva declaració com a Patrimoni de la Humanitat, el 1988, va ser catalogat en la llista del Patrimoni de la Humanitat en perill. Els treballs de restauració es va començar en la dècada dels noranta i van finalitzar el 1999. Des de l'any 2004 es considera fora de perill.

Fotografies de:
Francisco Anzola - CC BY 2.0
Statistics: Position (field_position)
2029
Statistics: Rank (field_order)
43719

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
641527398Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 7126

Google street view

On puc dormir a prop de Fort de Bahla ?

Booking.com
396.129 visites en total, 8.851 Llocs d'interès, 394 Destinacions, 156 visites avui.