El far del Fangar és una torre lluminosa que indica als vaixells la proximitat de la punta del Fangar. La llum que projecta, blanca, es veu intermitentment cada 12 segons i té un abast de fins a 12 milles mar endins. També es veu des de bona part del delta de l'Ebre, especialment des de les platges properes com la dels Eucaliptus, l'Aluet o la Marquesa. Té una alçada de 20 metres i un diàmetre de 3. La construcció actual data de l'any 1972. Per a fer-hi tasques de manteniment s'hi pot accedir per una petita porta annexa a la base de la plataforma que inclou un petit tram d'escales.

Per la seva singularitat i com destaca en l'entorn àrid, el far del Fangar constitueix un dels símbols arquitectònics i paisatgístics més característics de les Terres de l'Ebre.

La història del far original, però, es remunta més enllà. Tot i que hi ha poca documentació al respecte, es té constància d'un primer far l'any 1864. Però aquella primera estructura va patir la deterioració per les inclemències meteorològiques i la posterior destrucció durant la Guerra Civil Espanyola, quan va ser incendiat. Posteriorment va ser substuït per una petita torreta de ferro d'uns vuit metres d'alçada, que estava pintada a franges blanques i negres. Aquella torreta va modernitzar-se donant pas al far actual.

Fotografies de:
Monitotxi from Barcelona, Spain - CC BY-SA 2.0
Statistics: Position (field_position)
3630
Statistics: Rank (field_order)
24504

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
327156948Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 4481

Google street view

452.447 visites en total, 9.077 Llocs d'interès, 403 Destinacions, 102 visites avui.