Dolmen de Menga

El dolmen de Menga és un dolmen situat en la localitat malaguenya d'Antequera, a 70 metres del dolmen de Viera i a 4 quilòmetres del dolmen d'El Romeral, en un conjunt megalític de gran importància a nivell mundial.

Als voltants del dolmen, s'han identificat assentaments dels períodes neolític i de l'edat del coure (períodes d'apogeu del megalitisme), d'entre 5000 i 2200 anys abans de l'era actual. Es desconeixen els detalls de qui, quan, com i per què el van construir.

Al llarg dels segles, el dolmen ha estat reutilitzat per diferents comunitats i activitats, com ho demostren els petròglifs de les parets, o les restes humanes datades del primer mil·lenni.[1]

Al segle xix es redescobreix el conjunt megalític. El 1847, Rafael Mitjana va publicar Memoria sobre el templo druida hallado en las cercanías de la ciudad de Antequera. A partir d'aquesta publicació, se succeeixen les investigacions i es descobreixen noves restes megalítiques. L'1 de juny de 1886, la cova de Menga es va declarar Monument Nacional.

En l'actualitat, el dolmen de Menga es pot visitar de manera gratuïta de dimarts a diumenge en horari diürn, i de manera virtual en qualsevol moment.[2]

Entrada 
Entrada
Interior amb vistes a l'entrada 
Interior amb vistes a l'entrada
Interior 
Interior
Petròglif en un dels ortostats 
Petròglif en un dels ortostats
Marta Díaz-Zorita Bonilla i Leonardo García Sanjuán. «Las inhumaciones medievales del atrio del dolmen de Menga (Antequera, Málaga): estudio antropológico y cronología absoluta» (en castellà). Menga. Revista de prehistoria de Andalucía, juliol 2012. [Consulta: 1r abril 2013]. Junta de Andalucía. «Vídeo 360° del dolmen de Menga». [Consulta: 1r abril 2013].
Fotografies de:
Statistics: Position
1881
Statistics: Rank
66365

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
726159348Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 9252
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Dolmen de Menga ?

Booking.com
535.386 visites en total, 9.233 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 384 visites avui.