القصور الأموية في الأردن (قلاع الصحراء)

( Castells del desert )

L'expressió castells del desert engloba una vintena de petits castells, palaus, caravanserralls i fins i tot hammams repartits pel desert oriental de Jordània. La majoria estan situats a l'est i al sud d'Amman.

Els castells van ser construïts entre els segles VII i VIII, sobretot entre els anys 660 i 750, sota els califes de la dinastia omeia, que van fer de Damasc la seva capital el 661. La majoria dels castells es troben a l'antiga ruta entre Medina i Kufa. El terme Qasr que es col·loca davant de tots ells fa referència a una obra fortificada. En anglès, qasr es tradueix com a castell, en català, al qasr es va convertir en alcàsser, encara que a l'Extrem Orient se sol aplicar a l'inrevés: qasr al . En l'època omeia (al segle VIII), a l'orient mitjà, qasr , en àrab, servia per a denominar una residència del sobirà lluny de la ciutat. Qusair o qusayr , per la seva banda, és el diminutiu i pot traduir-se com palauet.

Fotografies de:
Daniel Case - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position
1950
Statistics: Rank
63302

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
932168547Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 2936

Google street view

On puc dormir a prop de Castells del desert ?

Booking.com
480.005 visites en total, 9.173 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 217 visites avui.