El castell Stalker o Castle Stalker (en gaèlic escocès: Caisteal an Stalcaire) és una casa torre de quatre plantes o donjon pintorescament establerta en una illa accessible amb marea baixa al Loch Laich, una entrada del Loch Linnhe. Es troba a 15 milles (24 km) al nord-est de Port Appin, Argyll and Bute, Escòcia, i és visible des de la carretera A828, a mig camí entre Oban i Glen Coe. L'illot és accessible (amb dificultat) des de la riba amb marea baixa.

El nom Stalker prové del gaèlic escocès Stalcaire, i significa 'caçador' o 'falconer'.

El castell originari era una petita fortalesa, construïda al voltant de l'any 1320 pel clan MacDougall, que era llavors senyor de Lorne.[1] Al voltant de l'any 1388, el clan Stewart es va fer càrrec de la senyoria de Lorn, i es creu que van construir el castell en la seva forma actual al voltant de la dècada de 1440. El rei Jaume IV d'Escòcia va visitar el castell i una aposta entre borratxos cap a l'any 1620 va provocar que el castell passés al clan Campbell. Després de canviar de mans entre aquests clans un parell de vegades, els Campbell finalment van abandonar el castell cap al 1840, quan va perdre la teulada. L'any 1908 el castell va ser comprat per Charles Stewart d'Achara, que hi va realitzar treballs de conservació bàsics. El 1965 el tinent coronel D. R. Stewart Allward va adquirir el castell i durant deu anys el va restaurar completament. El castell Stalker roman en propietat privada i està obert al públic en alguns moments durant l'estiu.

Per al cens de 2011, l'illa on es troba el castell estava classificada pels National Records of Scotland com una illa habitada, però que "no tenia habitants habituals en el moment dels cens de 2001 o 2011." [2]

A Brief History of Castle Stalker (Una breu història del Castle Stalker). CastleStalker.com. National Records of Scotland. Statistical Bulletin: 2011 Census: First Results on Population and Household Estimates for Scotland - Release 1C (Part Two). "Appendix 2: Population and households on Scotland's inhabited islands". Retrieved 17 August 2013.
Fotografies de:
Gil Cavalcanti - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position
1824
Statistics: Rank
68407

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
417536892Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 2718

Google street view

On puc dormir a prop de Castell Stalker ?

Booking.com
489.001 visites en total, 9.195 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 47 visites avui.