姫路城

( Castell de Himeji )

El Castell de Himeji (姫路城, , Himeji-jō?) és un castell japonès localitzat a la ciutat costanera de Himeji, a la Prefectura de Hyōgo, a uns 47 km a l'oest de Kobe. És una de les estructures més antigues del Japó medieval que encara sobreviu en bones condicions. La torre principal data de 1601. Durant gairebé 700 anys, el castell d'Himeji s'ha mantingut intacte, fins i tot durant el bombardeig de Himeji a la Segona Guerra Mundial i els desastres naturals, inclòs el Gran terratrèmol de Kobe de 1995.

Va ser designat com Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1993 i és un Tresor Nacional del Japó. Juntament amb el castell Matsumoto i el castell Kumamoto, és un dels "Tres Famosos Castells" del Japó, i és el castell més visitat del país. Se'l coneix de vegades amb el nom de Hakuro-jō o Shirasagi-jō ("Castell del Martinet Blanc" o "Castell d...Llegeix més

El Castell de Himeji (姫路城, , Himeji-jō?) és un castell japonès localitzat a la ciutat costanera de Himeji, a la Prefectura de Hyōgo, a uns 47 km a l'oest de Kobe. És una de les estructures més antigues del Japó medieval que encara sobreviu en bones condicions. La torre principal data de 1601. Durant gairebé 700 anys, el castell d'Himeji s'ha mantingut intacte, fins i tot durant el bombardeig de Himeji a la Segona Guerra Mundial i els desastres naturals, inclòs el Gran terratrèmol de Kobe de 1995.

Va ser designat com Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1993 i és un Tresor Nacional del Japó. Juntament amb el castell Matsumoto i el castell Kumamoto, és un dels "Tres Famosos Castells" del Japó, i és el castell més visitat del país. Se'l coneix de vegades amb el nom de Hakuro-jō o Shirasagi-jō ("Castell del Martinet Blanc" o "Castell de la Grua Blanca") pel color blanc lluent del seu exterior i la seva forma que s’enlaira.

El castell és usat sovint com escenari de pel·lícules i sèries de ficció, fins i tot localitzades en altres castells, com pot ser l'antic i desaparegut Castell Edo a Tòquio, cosa que reforça el paper de Himeji com a prototip del castell japonès. És també un punt de referència important a la ciutat perquè pot ser vist des de molts indrets a l’estar situat dalt un pujol.

 Plànol del castell datat en 1761, amb detalls dels camins, seccions i la torre central

El castell va ser concebut i construït durant l'era Nanboku-chō en el període Muromachi. En aqueix temps va ser conegut com Castell Himeyama. El 1346 Akamatsu Sadanori va planejar la construcció d'un castell a la base del turó Himeji, on justament Akamatsu Norimura va construir el temple de Shomyoji. Després que el clan Akamatsu fos derrotat durant la Guerra Kakitsu, el clan Yamana es va apoderar del castell per un temps breu, fins que el clan Akamatsu novament el va recuperar poc després de la Guerra Ōnin.

El 1580 Toyotomi Hideyoshi va prendre control del castell i Kuroda Yoshitaka va construir-hi una torre de tres plantes. Després de la Batalla de Sekigahara el 1601, Tokugawa Ieyasu va cedir el castell a Ikeda Terumasa. Ikeda va fer-hi un projecte d'expansió que va durar vuit anys i que va transformar al castell fins a arribar a la seva forma actual. L'última addició important, el Cercle Occidental, va ser completada el 1618.

 Gravat que mostra el sistema de laberints del castell, destacant-se la torre central sobre el turó de Himeji

Himeji va ser una de les últimes resistències dels tozama daimyō al final del període Edo. Va ser mantingut pels descendents de Sadai Tadasuni fins a la Restauració Meiji. El 1868 el nou govern japonès va enviar l'exèrcit d'Okayama, sota el comandament d'un descendent d'Ikeda Terumasa, a bombardejar el castell i sotmetre els seus ocupants.

Quan es va abolir el sistema han el 1871, el castell va ser venut en una subhasta pública per un valor de 23 ien i 50 sen (uns 150 euros actuals). No obstant això, el cost de desmantellar el castell era irrisòria, i com a resultat el castell va ser abandonat.

El Desè Regiment d'Infanteria va ocupar el castell en 1874 i el Ministeri de Guerra va prendre control d'aquest en 1879. La torre principal va ser renovada el 1910 usant 90.000 ien amb fons públics.

La ciutat de Himeji fou bombardejada el 1945, al final de la Segona Guerra Mundial. Tot i que la major part de l'àrea circumdant va ser incinerada completament, el castell va sobreviure quasi enterament, excepte per uns pocs impactes de les explosions properes.

Els esforços per restaurar el castell van començar el 1956, i durant el procés solament es va usar equip i mètodes de construcció tradicional, i la restauració va ser finalitzades el 1964.

Fotografies de:
Zones
Statistics: Position
147
Statistics: Rank
359487

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
486379125Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 9877
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Castell de Himeji ?

Booking.com
543.246 visites en total, 9.237 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 363 visites avui.