Palau Ali Qapu (persa: عالی‌ قاپو , 'Ālī Qāpū ) o el Grand Ālī Qāpū és un palau imperial d'Isfahan, Iran. Es troba al costat oest de la plaça Naqsh-e Jahan, davant de la mesquita de Sheikh Lotfollah, i havia estat dissenyat originalment com a un vast portal d'entrada al gran palau que s'estenia des de la plaça Naqsh-e Jahan fins al Boulevard Chahar Baq. El palau va servir com a residència oficial dels emperadors perses de la dinastia Safavid. La UNESCO va inscriure el Palau i la plaça com a patrimoni de la humanitat per la seva importància cultural i històrica. El palau té quaranta-vuit metres d'altura i hi ha sis pisos, cadascun dels quals és accessible per una difícil escala de cargol. Al sisè pis, Music Hall, es troben fons nínxols circulars a les parets, que tenen no només valor estètic, sinó també acústic. Ālī Qāpū és considerat com el millor exemple d'arquitectura safàvida i un símbol del patrimoni islàmic de l'I...Llegeix més

Palau Ali Qapu (persa: عالی‌ قاپو , 'Ālī Qāpū ) o el Grand Ālī Qāpū és un palau imperial d'Isfahan, Iran. Es troba al costat oest de la plaça Naqsh-e Jahan, davant de la mesquita de Sheikh Lotfollah, i havia estat dissenyat originalment com a un vast portal d'entrada al gran palau que s'estenia des de la plaça Naqsh-e Jahan fins al Boulevard Chahar Baq. El palau va servir com a residència oficial dels emperadors perses de la dinastia Safavid. La UNESCO va inscriure el Palau i la plaça com a patrimoni de la humanitat per la seva importància cultural i històrica. El palau té quaranta-vuit metres d'altura i hi ha sis pisos, cadascun dels quals és accessible per una difícil escala de cargol. Al sisè pis, Music Hall, es troben fons nínxols circulars a les parets, que tenen no només valor estètic, sinó també acústic. Ālī Qāpū és considerat com el millor exemple d'arquitectura safàvida i un símbol del patrimoni islàmic de l'Iran.

El nom Ali Qapu, del persa 'Ālī (que significa "imperial" o "gran"), i l'aierià Qāpū (que significa "porta"), es va donar a aquest lloc, que es trobava just a l'entrada dels palaus Safavid, que s'estenia des de la plaça Naqsh-e Jahan fins al boulevard Chahar Baq. L'edifici, un altre meravellós edifici Safavid, va ser construït per decret de Shah Abbas I a principis del segle XVII. Va ser aquí on el gran monarca solia entretenir visitants nobles i ambaixadors estrangers. Shah Abbas, aquí per primera vegada, va celebrar el Nowruz (Any nou iranià) de 1006 AH / 1597 C.E.

Ali Qapu és ric en pintures murals naturalistes de Reza Abbasi, el pintor de la cort de Shah Abbas I i els seus alumnes. Hi ha motius florals, animals i d’ocells en les seves obres. Les portes i les finestres del palau, molt ornamentades, han estat gairebé pillades en moments d’anarquia social. Només una finestra del tercer pis ha escapat dels estralls del temps. Ali Qapu va ser reparat i restaurat substancialment durant el regnat del Shah Sultan Hussein, el darrer governant safavid, però va caure de nou en un estat terrible de dilapidació durant el curt regnat dels afganesos invasors. Sota el regnat de Naser ad-Din Shah el Qajar (1848–96), les cornises Safavid i les rajoles florals damunt del portal van ser substituïdes per rajoles amb inscripcions.

Shah Abbas II es va entusiasmar amb l'embelliment i la perfecció d'Ali Qapu. La seva principal contribució es va donar a la magnífica sala, els constructors del tercer pis. Les 18 columnes de la sala estan cobertes de miralls i el seu sostre està decorat amb grans pintures.

La cancelleria estava estacionada al primer pis. El sisè es va celebrar la recepció i banquets reals. Les habitacions més grans es troben en aquest pis. La decoració d’estuc de la sala de banquets abunda en motius de diversos vasos i copes. El sisè pis s’anomenà popularment el Music Hall. Aquí diversos conjunts van interpretar música i van cantar cançons.

Des de les galeries superiors, el governant Safavid va veure Chowgan (polo), maniobres de l'exèrcit i curses de cavalls a la plaça Naqsh-e Jahan.

El palau està representat a la inversa del bitllet de 20.000 rials iranians. En realitat, el palau està representat al revers de la sèrie de bitllets de 20 rials iranians de la sèrie 1953.

Fotografies de:
شهاب الدین علیشاهی - CC BY-SA 4.0
Mostafameraji - CC BY-SA 4.0
Mostafameraji - CC BY-SA 4.0
Mostafameraji - CC BY-SA 4.0
Mostafameraji - CC BY-SA 4.0
Mostafameraji - CC BY-SA 4.0
Zones
Statistics: Position
47
Statistics: Rank
1029717

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
682459371Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 4955
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Ali Qapu ?

Booking.com
496.541 visites en total, 9.224 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 1.059 visites avui.