Rafting Llavorsí

Activitat estrella al Pallars, el ràfting consisteix en descendir les aigües braves d’un riu (en aquest cas, la Noguera Pallaresa) en una llanxa neumàtica, amb l’ajuda de rems, sortejant les roques del camí i evitant en tot moment la caiguda a l’aigua.

La capacitat de l’embarcació és de vuit persones, que van assegudes a les vores. Al terra, els tripulants disposen d’unes subjeccions per als peus, per la qual cosa resulta realment fàcil mantenir l’equilibri quan arriben els sots i els moviments bruscos del corrent.

En aquest esport, mullar-se és inevitable. El trajecte, d’allò més excitant, es fa en companyia d’un monitor que es col·loca a la part posterior de l’embarcació per pilotar-la. La seva funció és marcar el rumb amb el rem i donar les instruccions necessàries a la resta del grup per avançar riu avall.

La caiguda a l’aigua no representa cap problema, ja que els tripulants van adequadament equipats amb casc, armilla salvavides i vestit i botes de neoprè, material que contraresta la baixa temperatura de l’agua i evita que passem fred. A més, la companyia d’un monitor expert que sap interpretar perfectament el riu és motiu de tranquil·litat.

En qualsevol cas, els recorreguts són plens de sorpreses, amb molts ensurts i capbussades.

 

La temporada de ràfting a la Noguera Pallaresa va des de mitjans de març a mitjans d’octubre, tot i que la millor època per gaudir al màxim d’aquest esport és la del desglaç (de maig a juny), quan el riu augmenta el cabal.

Photographies by:
Statistics: Position
7542
Statistics: Rank
7147

Add new comment

CAPTCHA
Security
128975346Click/tap this sequence: 8785
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.

Google street view

Where can you sleep near Rafting Llavorsí ?

Booking.com
535.702 visits in total, 9.233 Points of interest, 405 Destinations, 431 visits today.