Xunantunich

Xunantunich (AFI: ʃu.nan.tu.'niʧ) és un jaciment arqueològic de la cultura maia. És a 130 km a l'oest de la ciutat de Belize, en el Districte de Cayo (occident de Belize). Xunantunich fou construïda prop de la riba del riu Mopan, que travessa Belize d'oest a est. El nom del lloc prové del maia yucatek: 'Dona de pedra', i és un nom modern, com els que s'han donat a molts altres jaciments de Mesoamèrica. El nom antic es desconeix. 'Dona de pedra' refereix a un fantasma que, segons els belizenys, habita a la zona arqueològica. Vesteix completament de negre, i té els ulls encesos com si tingueren foc. Sol aparéixer davant de la construcció coneguda com El Castell, puja les escales i desapareix en el mur de pedra.

Diverses construccions de Xunantunich daten del període clàssic, entre els s. III i X de. Hi ha evidències que alguns edificis foren greument danyats per un terratrèmol en el temps en què la ciutat estava habitada, terratrèmol que està relacionat amb l'abandó del lloc pels seus pobladors.

Fotografies de:
cjuneau - CC BY 2.0
Statistics: Position
6599
Statistics: Rank
11231

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
278193456Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 6547
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Xunantunich ?

Booking.com
535.693 visites en total, 9.233 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 422 visites avui.