Wawel Dragon

Smok wawelski

( Wawel Dragon )

El Drac de Wawel (en polonès: Smok Wawelski), també conegut com el Drac del turó de Wawel, és un famós drac a la llegenda polonesa.

Segons el relat més antic (segle XIII), un drac (llatí: holophagus, "el que s'empassa sencer") va afectar la capital de Cracòvia establerta. pel llegendari rei Krak (o Krakus, Gracchus, etc.). El monstre devorador d'homes s'estava calmant amb una ració setmanal de bestiar, fins que finalment els fills del rei el van derrotar amb vaques señuelo farcides de sofre. Però el príncep més jove ("Krak el jove" o "Krak júnior") va assassinar el seu germà gran per tenir-ne l'únic crèdit, i després va ser desterrat. En conseqüència, la princesa Wanda va haver de succeir al regne. Més tard, en una crònica del segle XV, els noms dels prínceps es van intercanviar, amb l'ancià com a "Krak junior" i el més jove com a Lech. També va acreditar al mateix rei la idea de les carcasses plenes de sofre i altres reactius. ...Llegeix més

El Drac de Wawel (en polonès: Smok Wawelski), també conegut com el Drac del turó de Wawel, és un famós drac a la llegenda polonesa.

Segons el relat més antic (segle XIII), un drac (llatí: holophagus, "el que s'empassa sencer") va afectar la capital de Cracòvia establerta. pel llegendari rei Krak (o Krakus, Gracchus, etc.). El monstre devorador d'homes s'estava calmant amb una ració setmanal de bestiar, fins que finalment els fills del rei el van derrotar amb vaques señuelo farcides de sofre. Però el príncep més jove ("Krak el jove" o "Krak júnior") va assassinar el seu germà gran per tenir-ne l'únic crèdit, i després va ser desterrat. En conseqüència, la princesa Wanda va haver de succeir al regne. Més tard, en una crònica del segle XV, els noms dels prínceps es van intercanviar, amb l'ancià com a "Krak junior" i el més jove com a Lech. També va acreditar al mateix rei la idea de les carcasses plenes de sofre i altres reactius. Un cronista més tard (Marcin Bielski, 1597) va acreditar l'estratagema a un sabater anomenat Skub (Skuba), i va afegir que la "Cova del Drac" (en polonès: Smocza Jama) es trobava sota Wawel. Castell (al turó de Wawel a la vora del riu Vístula).

Fotografies de:
MarcoMileu - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position (field_position)
2128
Statistics: Rank (field_order)
693

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
671935428Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 3261

Google street view