Smok wawelski

( Wawel Dragon )

El Drac de Wawel (en polonès: Smok Wawelski), també conegut com el Drac del turó de Wawel, és un famós drac a la llegenda polonesa.

Segons el relat més antic (segle XIII), un drac (llatí: holophagus, "el que s'empassa sencer") va afectar la capital de Cracòvia establerta. pel llegendari rei Krak (o Krakus, Gracchus, etc.). El monstre devorador d'homes s'estava calmant amb una ració setmanal de bestiar, fins que finalment els fills del rei el van derrotar amb vaques señuelo farcides de sofre. Però el príncep més jove ("Krak el jove" o "Krak júnior") va assassinar el seu germà gran per tenir-ne l'únic crèdit, i després va ser desterrat. En conseqüència, la princesa Wanda va haver de succeir al regne. Més tard, en una crònica del segle XV, els noms dels prínceps es van intercanviar, amb l'ancià com a "Krak junior" i el més jove com a Lech. També va acreditar al mateix rei la idea de les carcasses plenes de sofre i altres reactius. ...Llegeix més

El Drac de Wawel (en polonès: Smok Wawelski), també conegut com el Drac del turó de Wawel, és un famós drac a la llegenda polonesa.

Segons el relat més antic (segle XIII), un drac (llatí: holophagus, "el que s'empassa sencer") va afectar la capital de Cracòvia establerta. pel llegendari rei Krak (o Krakus, Gracchus, etc.). El monstre devorador d'homes s'estava calmant amb una ració setmanal de bestiar, fins que finalment els fills del rei el van derrotar amb vaques señuelo farcides de sofre. Però el príncep més jove ("Krak el jove" o "Krak júnior") va assassinar el seu germà gran per tenir-ne l'únic crèdit, i després va ser desterrat. En conseqüència, la princesa Wanda va haver de succeir al regne. Més tard, en una crònica del segle XV, els noms dels prínceps es van intercanviar, amb l'ancià com a "Krak junior" i el més jove com a Lech. També va acreditar al mateix rei la idea de les carcasses plenes de sofre i altres reactius. Un cronista més tard (Marcin Bielski, 1597) va acreditar l'estratagema a un sabater anomenat Skub (Skuba), i va afegir que la "Cova del Drac" (en polonès: Smocza Jama) es trobava sota Wawel. Castell (al turó de Wawel a la vora del riu Vístula).

Fotografies de:
MarcoMileu - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position
2268
Statistics: Rank
56155

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
735198462Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 8369
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Wawel Dragon ?

Booking.com
521.920 visites en total, 9.230 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 300 visites avui.