Comuna Valea Viilor, Sibiu

( Valea Viilor )

Valea Viilor és el poble de residència de la comuna del mateix nom al comtat de Sibiu, Transsilvània (Romania). La localitat s'anomena col·loquialment Vorumloc o Vorumbloc, i en maghiară Nagybaromlak, col·loquial Baromlaka, en trad. "Fira del bestiar", en el dialecte saxó Wormloch, Vurmliχ, en germană Wurmloch. L'església fortificada del segle XIV, dedicada originalment a Sant Pere, forma part de la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO des de 1999.

Les excavacions arqueològiques aporten testimonis materials d'un habitatge des de l'antiguitat, per això al territori del poble es van descobrir una destral de pedra neolítica i un braçalet de bronze de principis de l'edat del fer. L'any 1875, al lloc anomenat "Saló", es van descobrir dos recipients de fang i una destral de bronze amb un forat a la cua, datats de l'edat del bronze. Al límit del poble, a la part sud-oest, es van descobrir blocs de pedra amb forma i restes d'una capa de cultura provincial romana.

La ciutat s'esmenta per primera vegada a la història l'any 1263 com posessio Barwmlak.[1] El 1305, després de la mort del comte Apafi, el propietari de la comuna, els seus fills Gregor i Jacob, van compartir diverses possessions, inclosa la terra de Baromlak.[2] El 1357 Gebhard de Vorumloc era el líder dels sacerdots sol·licitants del deganat xeic contra el bisbe d'Alba Iulia, en matèria del delme.[2] El 1411, l' abat de Cluj-Mănăștur va reclamar la ciutat de Vorumloc, que considerava la seva possessió.[2]

Des de 1999, tot el jaciment arqueològic és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

l'Església

Sembla que a l'emplaçament de l'actual església fortificada hi havia una església romànica més antiga, les restes de la qual es veien sota el terra de la sagristia. Durant el segle xiv s'iniciaren les obres de l'església gòtica dedicada a Sant Pere. A principis del segle xvi, l'església va sofrir algunes modificacions i es va fortificar.

Al costat de l'església actual hi ha una capella dedicada a Sant Ciriac (Chiriac o Țiriac),[3] testimoniada l'any 1446.[4]

Fortificació

L'església està envoltada per un únic recinte ovalat, al qual s'accedeix per una volta de volta situada a la banda de ponent, que es podria tancar amb una grada. Encara es conserven tres baluards als flancs, als quatre punts cardinals. Els murs arriben als 6–7 metres d'alçada i tenen muralles i forats de llançament recolzats en consoles.

Hermann Fabini, Atlas der siebenbürgisch-säschsischen Kirchenburgen und Dorfkirchen, Bd. I, Heidelberg 2002, pag. 823. ↑ 2,0 2,1 2,2 Franz Zimmermann, Carl Werner, Urkundenbuch zur Geschichte der Deutschen in Siebenbürgen, vol. Unul din cei Paisprezece ajutători. Hermann Fabini, Atlas der siebenbürgisch-säschsischen Kirchenburgen und Dorfkirchen, Bd. I, Heidelberg 2002, pag. 826.
Fotografies de:
Zones
Statistics: Position
5748
Statistics: Rank
15315

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
685431792Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 9666
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Valea Viilor ?

Booking.com
572.312 visites en total, 9.238 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 54 visites avui.