Universitat de Sankore

La Universitat de Sankore, la mesquita de Sankore o la madrassa de Sankore és el més antic dels tres centres d'aprenentatge situats a Timbuctu, Mali, a l'Àfrica Occidental. Les tres mesquites, Sankore, Djingareyber i Sidi Yahya componen la famosa Universitat de Timbuctu. Madrassa significa 'escola' en àrab i també en altres idiomes relacionats amb l'islam.

L'Imperi de Mali prengué el control directe sobre la ciutat de Timbuctu el 1270 durant el regnat del mansa (emperador) Ouali I. A l'entorn de 1300, una dona tuareg, coneguda per la seua riquesa, finançà la construcció de la mesquita de Sankore. Arran d'això, la ciutat i les seues mesquites atragueren fidels de tot el món musulmà.

La madrassa de Sankore fou reconstruïda el 1581 per ordre del jutge principal de la ciutat Al-Qadi Aqib ibn Umar ibn Mahmud. El pati de la mesquita tenia les mateixes dimensions que la Kaba de la Meca.

Fotografies de:
Statistics: Position
317
Statistics: Rank
242998

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
547396182Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 9356
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Universitat de Sankore ?

Booking.com
571.435 visites en total, 9.238 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 51 visites avui.