Saline royale d'Arc-et-Senans

( Salines Reials d'Arc-et-Senans )

Les Salines Reials d'Arc-et-Senans es troben al poble d'Arc-et-Senans, al bosc de Chaux prop de Besançon al departament de Doubs, a França. Es tracta d'un destacat projecte arquitectònic de principis de la Il·lustració, que pretenia racionalitzar els edificis industrials i els processos, segons un ordre filosòfic. Aquestes salines tenien com a finalitat la producció de sal (vegeu Història de la sal) i havien de reemplaçar les antigues salines de la regió.

Els edificis de les salines van ser dissenyats per Claude-Nicolas Ledoux, cèlebre arquitecte visionari. La construcció va començar el 1775 durant el regnat de Lluís XVI. El complex semicircular va ser planificat per reflectir una organització jeràrquica de la feina. Es pensava ampliar-lo amb la construcció d'una ciutat ideal, però aquest projecte mai no es va portar a la pràctica.

Cal dir que la gabela era un pagament obligatori de totes les persones per sobre dels 8 anys per comprar una quantitat de sal a l'any a un preu fixat pel govern. Era un impost molt impopular i se cita com una de les raons de la Revolució Francesa. Això explica probablement per què aquest edifici és tan gran (fundat per un monopoli estatal). El projecte de la ciutat ideal va ser probablement impedit per la Revolució Francesa.

El lloc és conservat i administrat com un monument per l'Institut Claude-Nicolas Ledoux. Va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1982.

 Plànol del conjunt.
Fotografies de:
Zones
Statistics: Position
9374
Statistics: Rank
1021

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
961278543Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 1252
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Salines Reials d'Arc-et-Senans ?

Booking.com
543.839 visites en total, 9.237 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 965 visites avui.