श्री रंगनाथस्वामी मंदिर, श्रीरंगम

( Ranganathaswamy Temple, Srirangam )

Temple Sri Ranganathaswamy és un temple hindú dedicat a Ranganatha (una forma de Vishnu), situat a Srirangam, Tiruchirapalli, Tamil Nadu, Índia. Construït a l'estil arquitectònic hindú, el temple és glorificat pels Alvars en el seu Divya Prabhanda i té la distinció única de ser el més important entre els 108 Divya Desams dedicats al déu Vishnu.

És el temple vaishnava més il·lustre del sud de l'Índia, ric en llegendes i història. El temple ha tingut un paper important en la història del Vaishnavisme començant amb la carrera del segle XI de Ramanuja i els seus predecessors Nathamuni i Yamunacharya a Srirangam. La seva ubicació, en una illa entre els rius Kollidam i Kaveri, l'ha fet vulnerable a les inundacions, així com a l'atemptat dels exèrcits invasors que van apoderar repetidament del lloc per acampament militar. El temple va ser saquejat i destruït pels exèrcits del sultanat de Delhi en una àmplia incursió de saqueig a diverses ...Llegeix més

Temple Sri Ranganathaswamy és un temple hindú dedicat a Ranganatha (una forma de Vishnu), situat a Srirangam, Tiruchirapalli, Tamil Nadu, Índia. Construït a l'estil arquitectònic hindú, el temple és glorificat pels Alvars en el seu Divya Prabhanda i té la distinció única de ser el més important entre els 108 Divya Desams dedicats al déu Vishnu.

És el temple vaishnava més il·lustre del sud de l'Índia, ric en llegendes i història. El temple ha tingut un paper important en la història del Vaishnavisme començant amb la carrera del segle XI de Ramanuja i els seus predecessors Nathamuni i Yamunacharya a Srirangam. La seva ubicació, en una illa entre els rius Kollidam i Kaveri, l'ha fet vulnerable a les inundacions, així com a l'atemptat dels exèrcits invasors que van apoderar repetidament del lloc per acampament militar. El temple va ser saquejat i destruït pels exèrcits del sultanat de Delhi en una àmplia incursió de saqueig a diverses ciutats del regne de Pandyan a principis del segle XIV. El temple va ser reconstruït a finals del segle XIV, el lloc es va fortificar i es va ampliar amb molts més gopurams als segles XVI i XVII. Va ser un dels eixos del primer moviment Bhakti amb una tradició de cant i dansa devocional, però aquesta tradició es va aturar durant el segle XIV i es va recuperar de manera limitada molt més tard.

El temple ocupa una superfície de 155 anys. hectàrees (63 ha) amb 81 santuaris, 21 torres, 39 pavellons i molts dipòsits d'aigua integrats al complex que el converteixen en el temple hindú en funcionament més gran del món. La ciutat del temple és un important lloc arqueològic i epigràfic, que ofereix una finestra històrica a la societat i la cultura del sud de l'Índia de l'època medieval i mitjana. Nombroses inscripcions suggereixen que aquest temple hindú no només va servir com a centre espiritual, sinó també com a important institució econòmica i benèfica que gestionava instal·lacions educatives i hospitalàries, gestionava una cuina gratuïta i finançava projectes d'infraestructura regional amb els regals i donacions que va rebre.

El temple de Srirangam és el complex de temples més gran de l'Índia i un dels complexos religiosos més grans del món. Algunes d'aquestes estructures han estat renovades, ampliades i reconstruïdes al llarg dels segles com a temple vivent. L'última incorporació és la torre exterior d'uns 73 metres (240 fts) d'alçada, acabada l'any 1987. El temple de Srirangam sovint apareix com un dels temples hindús en funcionament més grans del món, sent Angkor Wat encara més gran el temple més gran existent. El temple és una casa de culte hindú activa i segueix la tradició Tenkalai del Vaishnavisme Sri. El festival anual de 21 dies que se celebra durant el mes tàmil de Margali (desembre-gener) atrau 1 milió de visitants. El complex del temple ha estat nomenat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i està a la llista provisional de la UNESCO.

Fotografies de:
Richard Mortel - CC BY 2.0
Statistics: Position
1219
Statistics: Rank
100058

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
251498637Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 5892

Google street view

On puc dormir a prop de Ranganathaswamy Temple, Srirangam ?

Booking.com
489.154 visites en total, 9.196 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 60 visites avui.