Hollywood Walk of Fame

( Passeig de la Fama de Hollywood )

El Passeig de la Fama de Hollywood (en anglès the Hollywood Walk of Fame) és una vorera al llarg de Hollywood Boulevard i Vine Street a Hollywood, Califòrnia, al terra dels quals hi ha col·locades més de 2.000 estrelles de cinc puntes amb els noms de celebritats que la Cambra de Comerç de Hollywood honra per la seva contribució a la indústria de l'entreteniment.

 Els Simpsons al Passeig de la Fama

Creats el 1958 per l'artista californià Oliver Weismuller, qui va ser contractat per la ciutat per a donar a Hollywood una «rentada de cara», el Passeig de la Fama s'ha convertit en un homenatge a totes aquelles persones relacionades amb el show business. Els homenatjats reben una estrella a partir dels seus assoliments en el cinema, el teatre, la ràdio, la televisió o la música. Moltes persones van rebre diverses estrelles durant la fase inicial de lliurament dels premis per la seva contribució en diferents categories; no obstant això, posteriorment s'ha tendit a premiar aquelles persones que encara no havien rebut una estrella, i només s'han reconegut persones anteriorment premiades en un grapat d'ocasions.

El 1978, la ciutat de Los Angeles va declarar el Passeig de la Fama «Bé Cultural i Històric». El Passeig de la Fama original tenia 2.500 estrelles en blanc. Un total de 1.558 van ser atorgades durant els primers setze mesos. Des de llavors, s'han atorgat estrelles a un ritme aproximat de dues al mes. El 1994, havien estat atorgades més de 2.000 de les estrelles inicials, i es van incloure més estrelles per a estendre el Passeig des de l'avinguda Sycamore fins a l'avinguda La Brea. Les estrelles se situen en llocs permanents, excepte a vegades en les quals, per causes especials (per exemple, construcció d'edificis o obres), les estrelles han de canviar-se de lloc. Les noves estrelles es trien a partir d'una llista de nominats que es publica el 31 de maig de cada any. El Comitè del Passeig de la Fama es reuneix cada mes de juny per a seleccionar els homenatjats l'any següent. Les cerimònies de concessió estan obertes a tothom i estan conduïdes per Johnny Grant, alcalde honorífic de Hollywood.

Fotografies de:
Owen Lloyd - Public domain
Statistics: Position
1238
Statistics: Rank
94953

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
758123649Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 6273
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Passeig de la Fama de Hollywood ?

Booking.com
524.074 visites en total, 9.230 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 165 visites avui.