Parc Nacional de Nairobi és un dels parcs nacionals de Kenya. Establert el 1946, va ser el primer de Kenya. Situat a uns 7 quilòmetres al sud del centre de Nairobi, capital de Kenya, amb una tanca electrificada que separa la fauna del parc de la metròpoli. Des del parc es poden veure els gratacels de Nairobi. La proximitat d'entorns urbans i naturals ha causat conflictes entre els animals i les persones locals i amenaça les rutes de migració dels animals.

Tot i així, malgrat la seva proximitat a la civilització i la petita grandària relativa per un parc nacional d'Àfrica,el Parc Nacional de Nairobi té una població nombrosa i variada fauna. La migració dels herbívors es reuneixen al parc durant l'estació seca, i és un més reeixits santuaris del rinoceront a Kenya.

Els primers colons van arribar a la zona on es troba el parc al segle xix. En aquest moment, les planes d'Athi est i sud del que avui és Nairobi tenia una abundant vida silvestre. Els nòmades Maasai va viure i pastorar el seu bestiar entre la vida silvestre. Els Kikuyus conreaven les terres altes boscoses per sobre de Nairobi. A mesura que va créixer Nairobi ja tenia 14.000 habitants cap a 1910 els conflictes entre els éssers humans i els animals augmentaren. Els residents a la ciutat portaven armes de foc a la nit per protegir-se contra els lleons. La gent es queixaven que les girafes i les zebres quan caminaven feien malbé els seus jardins de flors. Els animals van ser confinats gradualment a les àmplies planes situades a l'oest i al sud de Nairobi, i el govern colonial situada a un costat aquesta àrea com una reserva de caça. Els colons de Nairobi, incloent Isak Dinesen, autor de Memòries d'Àfrica, muntaven a cavall entre gaseles, impales i zebres en aquesta reserva.

El conservacionista Mervyn Cowie va néixer a Nairobi, on hi va retornar després d'una absència de nou anys el 1932.Aquest es va alarmar en veure que la quantitat d'animals de caça a les planes Athi havia disminuït. L'expansió d'explotacions agrícoles i ramaderes havien pres l'espai de la reserva. Més tard va recordar aquest lloc com un paradís que estava desapareixent ràpidament. En aquest moment, l'àrea que més tard es convertirà en el Parc Nacional de Nairobi va ser part de la Reserva de caça del sud. La caça no estava permesa a la reserva, però se li va permetre gairebé totes les altres activitats, incloent-hi el pasturatge de bestiar, l'abocament, i fins i tot bombardejos de la Royal Air Force. Cowie va començar a fer campanya per a l'establiment d'un sistema de parcs nacionals a Kenya. El govern va formar un comitè per examinar la qüestió.

Inaugurat el 1946, Parc Nacional de Nairobi va ser el primer parc nacional establert a Kenya. Els pastors massai van ser retirats de les seves terres quan es va crear el parc.Cowie va ser nomenat com a director del Parc Nacional de Nairobi i es va mantenir aquesta posició fins a 1966. El 1989, el president kenyà Daniel Arap Moi va cremar 12 tones d'ivori en un lloc dins el parc. Aquest esdeveniment va millorar la imatge conservació i protecció de la fauna de Kenya.

Fotografies de:
The original uploader was Mkimemia at English Wikipedia. - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position
1516
Statistics: Rank
82701

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
423571968Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 3712

Google street view

On puc dormir a prop de Parc Nacional de Nairobi ?

Booking.com
481.344 visites en total, 9.174 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 5 visites avui.