Ouarzazate

ورزازات

( Ouarzazate )

Ouarzazate (en àrab ورزازات, Warzāzāt; en amazic ⵡⴰⵔⵣⴰⵣⴰⵜ), també conegut com la Porta del Desert, és un municipi de la província de Ouarzazate, de la regió de Drâa-Tafilalet, al Marroc. Segons el cens de 2014 tenia una població total de 71.067 persones. És un lloc molt freqüentat pel turisme per la seva proximitat a l'Atles i a la vall del riu Draa.

En temps passats, Ouarzazate va ser un petit punt de travessia per als comerciants africans que intentaven arribar a ciutats del nord del Marroc i Europa. Durant el període colonial francès va créixer de forma considerable com a ciutat de proveïment, i fou a més un centre administratiu i duaner. Va ser la kasbah de l'antic caïd i l'última propietat de Thami El Glaoui. El canó de campanya Krupp que va assegurar el poder de Glaui actualment es mostra fora de la kasbah.

En l'àmbit militar, a partir de 1928 la ciutat va ser base de l'aviació contra la famosa tribu Aït Atta que va combatre feroçment contra les tropes franceses a càrrec de Henri de Bournazel, (anomenat també «l'home de la capa vermella», que va morir al Marroc el 1933) fins a 1934, quan el cap rebel Assou Oubasslam es va rendir davant els francesos per evitar la massacre de la població replegada a les muntanyes.

L'any 1942, el general francès Charles Nogues i el llavors general de divisió nord-americà George Patton van visitar Ouarzazate.

Fotografies de:
Edo 555 (talk) / Edo 555 at en.wikipedia - Public domain
Statistics: Position (field_position)
870
Statistics: Rank (field_order)
1974

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
519436278Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 6666

Google street view