Oimiakon

Оймякон

( Oimiakon )
Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky theglobalpanorama Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Alexander Tomsky Maarten Takens Maarten Takens Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky emeraldschell Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Maarten Takens Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky emeraldschell Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Maarten Takens Maarten Takens Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Eugene Kaspersky Maarten Takens Maarten Takens Festival de Almagro Festival de Almagro Festival de Almagro Blogpaedia Festival de Almagro Festival de Almagro Maarten Takens Festival de Almagro Festival de Almagro Festival de Almagro Festival de Almagro Festival de Almagro Festival de Almagro Festival de Almagro Festival de Almagro Festival de Almagro Festival de Almagro Festival de Almagro Festival de Almagro DONOSTIA KULTURA DONOSTIA KULTURA DONOSTIA KULTURA DONOSTIA KULTURA DONOSTIA KULTURA DONOSTIA KULTURA DONOSTIA KULTURA Егор Софронов Alexander Tomsky

Oimiakon (iacut: Өймөкөөн, Öymököön, pronunciat [øjmøˈkøːn]; rus: Оймяко́н, Oimiakon) és un poble (seló) del nord-est de la República de Sakhà, a l'Extrem Orient de Rússia. Està situat a la riba del riu Indiguirka. El sòl està permanentment glaçat (és permagel).

Oimiakon és conegut com una de les poblacions candidates a ser el Pol de fred de l'Hemisferi Nord, ja que el 26 de gener de 1926, es va registrar una temperatura de -71,2 °C. (tanmateix, aquest fet es pot debatre, ja que la temperatura no va ser mesurada directament sinó obtinguda per extrapolació). És la temperatura més baixa mai registrada en una zona habitada. És a més la menor per a l'Hemisferi nord. Temperatures encara menors han estat registrades en l'Antàrtida (oficialment la menor és -89,2 °C prop de l'Estació Vostok). Tot i així, ha reclamat a l'...Llegeix més

Oimiakon (iacut: Өймөкөөн, Öymököön, pronunciat [øjmøˈkøːn]; rus: Оймяко́н, Oimiakon) és un poble (seló) del nord-est de la República de Sakhà, a l'Extrem Orient de Rússia. Està situat a la riba del riu Indiguirka. El sòl està permanentment glaçat (és permagel).

Oimiakon és conegut com una de les poblacions candidates a ser el Pol de fred de l'Hemisferi Nord, ja que el 26 de gener de 1926, es va registrar una temperatura de -71,2 °C. (tanmateix, aquest fet es pot debatre, ja que la temperatura no va ser mesurada directament sinó obtinguda per extrapolació). És la temperatura més baixa mai registrada en una zona habitada. És a més la menor per a l'Hemisferi nord. Temperatures encara menors han estat registrades en l'Antàrtida (oficialment la menor és -89,2 °C prop de l'Estació Vostok). Tot i així, ha reclamat a l'Organització Meteorològica Mundial que se la considera la població habitada més freda del món, amb el -67,7 °C registrats l'any 1933.

El seu nom en iakut significa «aigua líquida» o «aigua que no es congela», a causa de les aigües termals que ragen en la seva proximitat.

L'escriptor i geògraf d'Oxford Nick Middleton, en la seva sèrie de televisió sobre clima extrem, visita aquest poble i descriu les formes que els seus habitants enfronten el fred extrem i descobreix que Oimiakon jeu entre dues petites cadenes muntanyenques, atrapant l'aire fred entre elles tot l'any, va mesurar la temperatura a la part alta d'aquests turons i va resultar menys freda (observant aquest fenomen quan l'aire estava quiet), el que s'explica perquè l'aire fred és més pesant i cau a la vall per gravetat, encara que el normal és que a major altura l'aire sigui més fred (el contrari seria una inversió tèrmica).

Fotografies de:
Statistics: Position (field_position)
1662
Statistics: Rank (field_order)
924

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
675341892Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 5593

Google street view