Hákarl

El hákarl o kæstur hákarl és un plat de la cuina islandesa que consisteix en carn crua de tauró pelegrí o tauró de Groenlàndia. La carn d'aquests taurons menjada sense preparar és tòxica a causa del seu alt contingut en àcid úric (el tauró no té ronyó i concentra tot aquest àcid als seus músculs), i per ser ingerit és necessari que passi per un llarg procés d'elaboració. Quan la carn està curada, desprèn una forta olor (fins i tot per als islandesos acostumats) que recorda l'amoníac d'alguns productes de neteja.

Es serveix generalment tallat en daus de color marró d'un o dos centímetres, amb escuradents. Es tracta, en part, d'un aliment de gust adquirit, hom necessita temps per acostumar-s'hi. Per això s'aconsella als principiants tapar-se el nas quan se n'ingereix un tros per evitar les fortes olors quan s'apropa a la boca. El hákarl se sol servir amb un aiguardent típic anomenat brennivín.

Destinacions