Kashk

Kaixk (persa: kaixk Kaixk, kurd: keşk), qurut (tuvan i kirguiz: курут, kazakh: құрт, turkmen: gurt, uzbek: qurt, azerbaidjan: qurut< /i>, paxtó: قروت, armeni: չืրթան-chortan, turc: kurut) o aaruul i khuruud (mongol: ааруул o хурууд >) és una gamma de productes lactis utilitzats a les cuines iranianes, afganeses, turques, kurdes, mongoles, d'Àsia Central, transcaucàsica i llevantí. Kashk s'elabora amb iogurt escorregut (en particular, xerrada escorreguda) o llet agra escorreguda donant-li forma i deixant-la assecar. Es pot fer en diverses formes, com ara enrotllades en boles, tallades a tires i formades a trossos.

Hi ha tres tipus principals de productes alimentaris amb aquest nom: aliments basats en productes de llet quallada com el iogurt o el formatge; aliments a base de brou d'ordi, pa o farina; i aliments a base de cereals combinats amb llet quallada.

Destinacions