Nasa

Nasa o Nisa fou una antiga ciutat de Turkmenistan. Correspon a la Νίσαια (Nisaia) clàssica, famosa per la seva raça de cavalls. Es creu que la va construir Alexandre el Gran com una de les seves Alexandròpolis. Mitridates I de Pàrtia la va establir com una de les seves capitals i en ella es van construir les tombes dels reis arsàcides. Al-Istakhri diu que tenia molta aigua i era gran com Sarakhs. Al-Mukaddasi confirma això però diu que l'aigua era de mala qualitat. Muhammad al-Nasawi diu que el clima era poc sa degut a la calor i que els turcs només hi podien viure un temps; tenia llavors una ciutadella i nombrosos sepulcres de xeics religiosos i homes cèlebres. Yakut diu que estava a 5 dies de camí de Merv, a 1 dia d'Abiward i a 6 o 7 de Nishapur. Ja estava en decadència al segle xvii quan fou ocupada pels uzbeks i al caps d'uns anys estava en ruïnes. El territori va passar a Rússia el 1881. A la vora de les ruïnes ...Llegeix més

Nasa o Nisa fou una antiga ciutat de Turkmenistan. Correspon a la Νίσαια (Nisaia) clàssica, famosa per la seva raça de cavalls. Es creu que la va construir Alexandre el Gran com una de les seves Alexandròpolis. Mitridates I de Pàrtia la va establir com una de les seves capitals i en ella es van construir les tombes dels reis arsàcides. Al-Istakhri diu que tenia molta aigua i era gran com Sarakhs. Al-Mukaddasi confirma això però diu que l'aigua era de mala qualitat. Muhammad al-Nasawi diu que el clima era poc sa degut a la calor i que els turcs només hi podien viure un temps; tenia llavors una ciutadella i nombrosos sepulcres de xeics religiosos i homes cèlebres. Yakut diu que estava a 5 dies de camí de Merv, a 1 dia d'Abiward i a 6 o 7 de Nishapur. Ja estava en decadència al segle xvii quan fou ocupada pels uzbeks i al caps d'uns anys estava en ruïnes. El territori va passar a Rússia el 1881. A la vora de les ruïnes de Nasa hi ha el poble de Bagir a uns 20 km a l'oest d'Aixkhabad.

Els geògrafs àrabs i musulmans de l'edat mitjana esmenten altres ciutats amb el nom de Nasa (Nasā) o Nisa (Nisā), situades al Khurasan, Fars, Kirman i Djibal. Per aquesta darrera vegeu Nisaya.

Fotografies de:
Statistics: Position
1428
Statistics: Rank
84882

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
531946827Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 9631

Google street view

On puc dormir a prop de Nasa ?

Booking.com
489.540 visites en total, 9.196 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 13 visites avui.