Nan Madol és una sèrie de petites illes artificials unides per una xarxa de canals, més coneguda com «La Venècia del Pacífic». És a prop de l'illa de Pohnpei, que forma part dels Estats Federats de Micronèsia, i va ser la capital de la dinastia Saudeleur fins a aproximadament l'any 1500 de la nostra era.

Situat davant de la costa de l'illa de Pohnpei, Nan Madol està integrat per un conjunt de 100 illots creats artificialment amb columnes basàltiques i blocs de corall. Aquests illots tenen vestigis dels palaus, temples, sepultures i morades de pedra que constituïen el centre cerimonial de la dinastia Saudeleur i van ser construïts entre els segles XIII i XVI, en un període de gran auge de la cultura de les societats illenques del Pacífic. La mida colossal d'aquestes construccions, i també la perfecció tècnica i la concentració de les seves estructures megalítiques, són un viu testimoni de la complexitat de les pràctiques religioses i socials dels pob...Llegeix més

Nan Madol és una sèrie de petites illes artificials unides per una xarxa de canals, més coneguda com «La Venècia del Pacífic». És a prop de l'illa de Pohnpei, que forma part dels Estats Federats de Micronèsia, i va ser la capital de la dinastia Saudeleur fins a aproximadament l'any 1500 de la nostra era.

Situat davant de la costa de l'illa de Pohnpei, Nan Madol està integrat per un conjunt de 100 illots creats artificialment amb columnes basàltiques i blocs de corall. Aquests illots tenen vestigis dels palaus, temples, sepultures i morades de pedra que constituïen el centre cerimonial de la dinastia Saudeleur i van ser construïts entre els segles XIII i XVI, en un període de gran auge de la cultura de les societats illenques del Pacífic. La mida colossal d'aquestes construccions, i també la perfecció tècnica i la concentració de les seves estructures megalítiques, són un viu testimoni de la complexitat de les pràctiques religioses i socials dels pobles insulars en aquest període. Aquest lloc ha estat inscrit simultàniament a la Llista del Patrimoni Mundial en Perill a causa de les amenaces que pesen sobre ell, en particular la presència de llots a les vies navegables, que propicia el creixement incontrolat de manglars i fragilitza les construccions.

Nan Madol significa "entre espais" i fa referència als seus canals. El jaciment de Nan Madol va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2016.

El Nan Madol va ser la capital cerimonial i política de la dinastia Saudeleur, la qual governava als 25.000 habitants de Pohnpei. Situat a part de l'illa principal de Pohnpei, està habitat aproximadament des del segle I o II dC. Segons l'arqueologia oficial, la construcció de l'illot va començar entre els segles VIII i IX, però la seva arquitectura megalítica probablement no va començar a construir-se fins al segle xii. No obstant existeixen nombroses teories alternatives sobre la construcció.

Fotografies de:
Patrick Nunn - CC BY-SA 4.0
NOAA - Public domain
Statistics: Position
333
Statistics: Rank
223871

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
517483692Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 6731
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Nan Madol ?

Booking.com
522.869 visites en total, 9.230 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 67 visites avui.