Masaya Volcano

Masaya (en castellà: volcà Masaya) és una caldera situada a Masaya, Nicaragua, a 20 km al sud de la capital Managua. És el primer i més gran parc nacional de Nicaragua, i una de les 78 àrees protegides de Nicaragua. El complex volcà està format per un conjunt niu de calderes i cràters, el més gran dels quals és el volcà escut i la caldera de Las Sierras. Dins d'aquesta caldera hi ha un subventilador, que és el volcà Masaya sensu stricto. La ventilació és un tipus d'escut compost de laves basàltiques i tefras i inclou un cràter cim. Aquí hi ha la caldera de Masaya, formada fa 2.500 anys per una erupció d'ignimbrita basàltica de 8 km³. Dins d'aquesta caldera, un nou complex basàltic ha crescut a partir d'erupcions principalment en un conjunt semicircular de respiradors que inclouen els cons Masaya i Nindiri. Aquests últims acullen els cràters de fossa de Masaya, Santiago, Nindiri i San Pedro. Les observacions a les parets dels cràters de fossa indiquen q...Llegeix més

Masaya (en castellà: volcà Masaya) és una caldera situada a Masaya, Nicaragua, a 20 km al sud de la capital Managua. És el primer i més gran parc nacional de Nicaragua, i una de les 78 àrees protegides de Nicaragua. El complex volcà està format per un conjunt niu de calderes i cràters, el més gran dels quals és el volcà escut i la caldera de Las Sierras. Dins d'aquesta caldera hi ha un subventilador, que és el volcà Masaya sensu stricto. La ventilació és un tipus d'escut compost de laves basàltiques i tefras i inclou un cràter cim. Aquí hi ha la caldera de Masaya, formada fa 2.500 anys per una erupció d'ignimbrita basàltica de 8 km³. Dins d'aquesta caldera, un nou complex basàltic ha crescut a partir d'erupcions principalment en un conjunt semicircular de respiradors que inclouen els cons Masaya i Nindiri. Aquests últims acullen els cràters de fossa de Masaya, Santiago, Nindiri i San Pedro. Les observacions a les parets dels cràters de fossa indiquen que hi ha hagut diversos episodis de formació de cons i cràters de fossa.

Masaya emet contínuament grans quantitats de gas de diòxid de sofre (del cràter actiu de Santiago) i els vulcanòlegs estudien això (entre altres signes) per entendre millor el comportament del volcà i també avaluar l'impacte de la pluja àcida i el potencial de problemes de salut.

Fotografies de:
Acana689 - CC BY-SA 4.0
Statistics: Position
6394
Statistics: Rank
11231

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
471269583Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 6774

Google street view

On puc dormir a prop de Masaya Volcano ?

Booking.com
483.844 visites en total, 9.176 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 31 visites avui.