مسجد المنصورة

( Mansourah Mosque )

La mesquita Mansourah (en àrab: مسجد المنصورة ) és una mesquita històrica en ruïnes de la ciutat de Mansourah, Algèria, que data de la dinastia marínida. Consisteix en una part del castell de Mansourah. L'excavació ha revelat pel que fa al disseny de la mesquita que va ser construïda pel sultà Abu Yakub el 1303, i que la decoració de la porta principal va ser feta per Abu al-Hassan el 1336. A l'interior del pati hi ha 13 portes envoltades per la mur, i un sahn amb una font al mig. El sahn està envoltat de tres passadissos, dels quals s’utilitzen rajoles similars a la sala d’oració. La sala d’oracions està connectada directament al sahn i conté rajoles similars a la paret de la qibla, el disseny que es pot observar també a la mesquita Baybars del segle XIII a Samarra. L’entrada principal a la mesquita condueix també a l’emblemàtic minaret, de forma quadrada, inspirat en els minarets construïts pels almohades al nord d’Àfrica i a Ibèria ...Llegeix més

La mesquita Mansourah (en àrab: مسجد المنصورة ) és una mesquita històrica en ruïnes de la ciutat de Mansourah, Algèria, que data de la dinastia marínida. Consisteix en una part del castell de Mansourah. L'excavació ha revelat pel que fa al disseny de la mesquita que va ser construïda pel sultà Abu Yakub el 1303, i que la decoració de la porta principal va ser feta per Abu al-Hassan el 1336. A l'interior del pati hi ha 13 portes envoltades per la mur, i un sahn amb una font al mig. El sahn està envoltat de tres passadissos, dels quals s’utilitzen rajoles similars a la sala d’oració. La sala d’oracions està connectada directament al sahn i conté rajoles similars a la paret de la qibla, el disseny que es pot observar també a la mesquita Baybars del segle XIII a Samarra. L’entrada principal a la mesquita condueix també a l’emblemàtic minaret, de forma quadrada, inspirat en els minarets construïts pels almohades al nord d’Àfrica i a Ibèria i que arriba als 38 metres.

Fotografies de:
Yelles - CC BY-SA 3.0
Statistics: Position (field_position)
1021
Statistics: Rank (field_order)
64323

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
375126894Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 9141

Google street view

On puc dormir a prop de Mansourah Mosque ?

Booking.com
396.128 visites en total, 8.851 Llocs d'interès, 394 Destinacions, 155 visites avui.