Magatzem de llavors de Svalbard

El magatzem de llavors de Svalbard o la volta de llavors de Svalbard (en anglès: Svalbard Global Seed Vault i en noruec: Svalbard globale frøhvelv) és un banc de llavors segur i amb mostres provinents de tot el món (per això s'anomena mundial o global). Se situa a la muntanya Platåberget a l'illa noruega de Spitsbergen dins l'arxipèlag de les Svalbard, prop de la ciutat de Longyearbyen, a l'Àrtic. Les instal·lacions van ser construïdes per a preservar una àmplia varietat de llavors de plantes de tot el món en una caverna subterrània. Aquest banc de llavors té còpies duplicades dels bancs genètics de tot el món. La volta amb llavors donarà una seguretat contra la pèrdua de llavors en els bancs genètics i també un refugi per a les llavors en cas de crisis regionals o mundials. El banc de llavors es regeix per un acord tripartit entre el govern noruec, el conglomerat mundial de diversitat de conreus (sigles en anglès GCDT) i el Centre nòrdic de recursos genè...Llegeix més

El magatzem de llavors de Svalbard o la volta de llavors de Svalbard (en anglès: Svalbard Global Seed Vault i en noruec: Svalbard globale frøhvelv) és un banc de llavors segur i amb mostres provinents de tot el món (per això s'anomena mundial o global). Se situa a la muntanya Platåberget a l'illa noruega de Spitsbergen dins l'arxipèlag de les Svalbard, prop de la ciutat de Longyearbyen, a l'Àrtic. Les instal·lacions van ser construïdes per a preservar una àmplia varietat de llavors de plantes de tot el món en una caverna subterrània. Aquest banc de llavors té còpies duplicades dels bancs genètics de tot el món. La volta amb llavors donarà una seguretat contra la pèrdua de llavors en els bancs genètics i també un refugi per a les llavors en cas de crisis regionals o mundials. El banc de llavors es regeix per un acord tripartit entre el govern noruec, el conglomerat mundial de diversitat de conreus (sigles en anglès GCDT) i el Centre nòrdic de recursos genètics.

La construcció de la volta va costar uns 9 milions de dòlars. amb fons totalment del govern de Noruega. Els principals fons per al manteniment del projecte provenen de la fundació Bill & Melinda Gates, el Regne Unit, Noruega, Austràlia, Suïssa i Suècia. Els fons també s'han rebut d'un gran nombre de països i també dels països en desenvolupament: Brasil, Colòmbia, Etiòpia, i l'Índia.

El Banc de Gens Nòrdic havia emmagatzemat germoplasma de plantes nòrdiques com a llavors congelades en una mina abandonada de carbó a Svalbard des de 1984. Posteriorment s'hi van afegir llavors sud-americanes que en el futur s'espera que s'incorporin a la volta global.

Fotografies de:
Cierra Martin for Crop Trust - CC BY-SA 2.0
Statistics: Position
1537
Statistics: Rank
84743

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
643925817Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 6115
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Magatzem de llavors de Svalbard ?

Booking.com
542.362 visites en total, 9.237 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 112 visites avui.