Long Man of Wilmington

( Home llarg de Wilmington )

L'Home llarg de Wilmington (en anglés, Long Man of Wilmington) és una figura en un turó situat a la rodalia de Wilmington, East Sussex, Anglaterra, al vessant del pujol de Windover Hill, a 20 km al nord-oest de la ciutat d'Eastbourne.

És una de les dues figures de turó antropomòrfiques que hi ha a Anglaterra. L'altra és el Gegant de Cerne Abbas.

El registre més primerenc on s'esmenta la figura és de 1710 i és obra del topògraf John Rowley. Més tard, el filantrop escocés William Burrell feu un dibuix de la figura durant una visita a Wilmington. Aquest dibuix suggereix que antigament la figura tenia trets facials, a més d'un rasclet i una dalla a cada mà (més curts que els bastons actuals) i un cap en forma de casc, per això el seu disseny originari era més complex del que és hui.[1]

Fins al 1874, l'Home llarg de Wilmington només era visible després d'una lleugera nevada i sota certes condicions de llum (a l'alba o al capvespre). Aquell any el rector W. de St. Croix marcà els límits de la figura amb rajoles grogues. Sembla que aquest procés de restauració distorsionà la posició del peu i eliminà uns suposats genitals de l'Home llarg, però no n'hi ha proves.

El 1925, l'Home llarg de Wilmington passà a propietat del Sussex Archaeological Trust (actual Sussex Archaeological Society) del duc de Devonshire. Durant la II Guerra Mundial el pintaren de verd per impedir que l'aviació alemanya l'utilitzara com a punt de referència.

Tot i que no té un origen prehistòric, romà ni celta, sinó molt posterior, l'Home llarg de Wilmington és venerat per grups neopagans que fan cerimònies en la rodalia.

Castleden, Rodney (2002). "Shape-shifting: The changing outline of the Long Man of Wilmington". Sussex Archaeological Collections (140): 83–95.
Fotografies de:
Vanhammeruk at English Wikipedia - CC BY 3.0
Statistics: Position
5840
Statistics: Rank
14294

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
416952783Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 1652
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Home llarg de Wilmington ?

Booking.com
517.721 visites en total, 9.229 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 184 visites avui.