Fuet

El fuet, espetec, tastet, petador o secallona és un embotit típic de la gastronomia catalana.

El fuet és típicament una llonganissa prima, llarga i recta. Està fet de carn magra de porc, cansalada picada (capolada) i adobada amb pebre negre i sal, i embotit en budell prim de porc; és habitual que, durant el procés de repòs, s'hi formin unes taques blanques que el recobreixen, degudes a les floridures característiques de la fermentació. Aquestes floridures aporten aroma i gust a l'embotit.

El microclima de cada zona i el temps de curació són paràmetres característics que marquen la diferència entre els fuets de les diferents regions catalanes. Un exemple és el gruix és l'intestí emprat per a l'elaboració de l'embotit. Com més gruix, més gran ha de ser el temps de curació perquè el fuet arribi a l'estat òptim pel consum. El mot tastet procedeix del primer fuet que s'elaborava per comprovar que la concentració d'espècies era la correcta.

Destinacions