Castelul Bran

( Castell de Bran )

El castell de Bran, situat a prop de la ciutat de Brașov, al comtat del mateix nom, és un monument històric de Romania. La fortalesa se situa als Carpats, a la frontera entre Transsilvània i Valàquia. Més conegut com a castell de Dràcula, és promogut com la residència del personatge que dona títol al llibre Dràcula, de Bram Stoker. Segons aquesta obra, el castell va ser la residència del príncep Vlad Ţepeş, governador de Valàquia.

En aquest emplaçament va ser construïda una fortalesa per cavallers de l'Ordre Teutònica al voltant de 1212, quan van ser rebuts al Regne d'Hongria, després d'haver estat derrotats pels sarraïns a Terra Santa, de manera que van tornar a Europa. La fortalesa està emplaçada a la frontera entre Transsilvània i Valàquia i la seva arquitectura és única. Si bé aquesta petita fortificació va ser arrasada amb el pas del temps i va rebre les arremeses de les hordes tàrtares el 1241, l'estructura actual va ser dreçada per ordres del rei Lluís I d'Hongria el 1377, per complir una funció comercial i defensiva contra el voivoda de Valàquia.

Aquest castell és famós per la creença que havia estat la llar del Vlad Drǎculea (Vlad III l'Empalador) al segle xv. Tot i això, no hi ha evidències que Vlad visqués allà en persona i, segons la majoria de les versions, l'Empalador va passar només dos dies al castell, tancat en un calabós, en el seu camí a la presó de Budapest, quan la regió estava ocupada per l'Imperi otomà.

Després d'acabada la Primera Guerra Mundial, el 1920, es va signar el Tractat de Trianon, on la regió de Transilvania va ser cedida al Regne de Romania, i amb això, el castell de Bran va passar a pertànyer a l'administració romanesa.

Fotografies de:
Statistics: Position
724
Statistics: Rank
139185

Afegeix un nou comentari

Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Seguretat
648957123Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 6237

Google street view

On puc dormir a prop de Castell de Bran ?

Booking.com
480.482 visites en total, 9.173 Llocs d'interès, 404 Destinacions, 95 visites avui.