鴨脷洲

( Ap Lei Chau )

Ap Lei Chau (Xinès tradicional: 鴨脷洲), o Aberdeen Island, és una illa de Hong Kong situada al sud-oest de l'Illa de Hong Kong, a tocar del Port d'Aberdeen i del Canal d'Aberdeen. Ocupa 1,32 km² i administrativament forma part del Districte Sud. Ap Lei Chau és l'illa més densament poblada del món.

L'illa apareix ja en un mapa datat a la Dinastia Ming, on hi ha inclosa la vila de Heung Kong Tsuen que es tradueix literalment com a Vila de Hong Kong (香港村). Probablement el nom de Hong Kong sorgeix d'aquí.

Ap Lei Chau és un excel·lent refugi quan actuen els tifons, i era una vila de pescadors abans de la Primera Guerra de l'Opi. L'any 1841, a conseqüència del Tractat de Nanjing, va ser cedida als britànics juntament amb l'Illa de Hong Kong. Des d'aleshores va perdre protagonisme.

El 1968, el govern va començar a construir una central elèctrica a l'illa per subministrar electricitat a tota l'illa de Hong Kong. El 1980 es va construir un pont d'unió amb l'illa de Hong Kong que va servir per impulsar un ràpid desenvolupament econòmic. Es van construir habitatges públics per allotjar a persones que van patir l'incendi al refugi d'Aberdeen.

El 1989 la central es va traslladar a l'Illa Lamm i es va enderrocar l'antiga. Aleshores el terreny es va fer servir per edificar-hi la zona residencial, coneguda com a Horitzons del Sud, guanyant terreny al mar.

Fotografies de:
Statistics: Position
9537
Statistics: Rank
1021

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Seguretat
176952843Feu clic/toqueu aquesta seqüència: 6812
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.

Google street view

On puc dormir a prop de Ap Lei Chau ?

Booking.com
522.601 visites en total, 9.230 Llocs d'interès, 405 Destinacions, 108 visites avui.