Principata e Sealand () është një mikrokomb i panjohur që pretendon HM Fort Roughs (i njohur gjithashtu si Roughs Tower), një platformë në det të hapur në Detin e Veriut afërsisht dymbëdhjetë kilometra (6+12 milje detare) në brigjet e Suffolk, territori. Roughs Tower është një fortesë detare Maunsell që u ndërtua nga britanikët në ujërat ndërkombëtare gjatë Luftës së Dytë Botërore. Që nga viti 1967, Kulla e çmontuar Roughs është pushtuar dhe pretenduar si një shtet sovran nga familja dhe bashkëpunëtorët e Paddy Roy Bates. Bates sekuestroi Roughs Tower nga një grup transmetuesish radio pirate në 1967 me qëllimin për të ngritur stacionin e tij atje. Sealand u pushtua nga mercenarët në 1978, por ishte në gjendje të zmbrapste sulmin.

Që nga viti 1987, kur Mbretëria e Bashkuar zgjeroi ujërat e saj territoriale në 12 milje detare, platforma ka qenë në territorin britanik. ...Lexo akoma

Principata e Sealand () është një mikrokomb i panjohur që pretendon HM Fort Roughs (i njohur gjithashtu si Roughs Tower), një platformë në det të hapur në Detin e Veriut afërsisht dymbëdhjetë kilometra (6+12 milje detare) në brigjet e Suffolk, territori. Roughs Tower është një fortesë detare Maunsell që u ndërtua nga britanikët në ujërat ndërkombëtare gjatë Luftës së Dytë Botërore. Që nga viti 1967, Kulla e çmontuar Roughs është pushtuar dhe pretenduar si një shtet sovran nga familja dhe bashkëpunëtorët e Paddy Roy Bates. Bates sekuestroi Roughs Tower nga një grup transmetuesish radio pirate në 1967 me qëllimin për të ngritur stacionin e tij atje. Sealand u pushtua nga mercenarët në 1978, por ishte në gjendje të zmbrapste sulmin.

Që nga viti 1987, kur Mbretëria e Bashkuar zgjeroi ujërat e saj territoriale në 12 milje detare, platforma ka qenë në territorin britanik.

Photographies by:
Ryan Lackey from San Francisco, CA, US - CC BY 2.0
Statistics: Position (field_position)
258
Statistics: Rank (field_order)
214410

Shto një koment të ri

Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.

Security
518932746Click/tap this sequence: 7885

Google street view

455.368 visits in total, 9.077 Points of interest, 403 Destinations, 9 visits today.