Crêpe ( Krepa )

Krepa është një lloj petulle e përbërë nga një shtresë shumë e hollë brumi e përgatitur me miell (kryesisht gruri ) të përzier me një lëng (qumësht, ose  ndonjëherë ujë ose birrë). Krepa është zakonisht e rrumbullakët në formë.

Krepa  gatohet në një një tigan zakonshëm), ose në një pjatë të nxehtë.

Krepa mund të hahet e nxehtë apo e ftohtë, e ëmbël apo e kripur, si gjellë kryesore ose si ëmbëlsirë. Ajo mund të shërbehet si është, ose me mbushje. Mund të hahet në shtëpi apo në restorant, dhe mund të gjendet në tregje festive (në Francë).

Destinations