芸妓 ( Geisha )

Geisha (Japonisht: 芸者), geiko (芸子), ose geigi (芸妓) janë femra japoneze që argëtohen duke performuar tradita të lashta të artit, vallëzimit dhe këndimit. Ato karakterizohen me veshje dhe grime tradicionale.

Geisha nuk janë të barabartë me prostitutat; një keqkuptim me origjinë në Perëndim për shkak të ndërveprimeve me kurtizanë japonezë Oiran, veshja tradicionale e të cilëve është e ngjashme me atë të geishës.

Destinations