Österreich-Ungarn ( Austrick-Hungary )

Austrick-Hungary or Austro-Hungarian Monarchy, kent as the Dual Monarchy in Inglis or the k.u.k. (Kaiserlich und königliche; Scots: 'Imperial an Ryal') Monarchie in German an aa, wis a monarchic union atween the crouns o the Austrian Empire an the Kinrick o Hungary in Central Europe. The union wis a result o the Ausgleich or Compromise o 1867, unner which the Austrian Hoose o Habsburg agreed tae share pouer wi the separate Hungarian govrenment, dividin the territory o the umwhile Austrian Empire atween them. The Dual Monarchy haed existit for 51 year when it dissolved on October 31, 1918 follaein military defeat in the First Warld War.