Арагонски јазик


Арагонскиот — романски јазик кој денес се зборува од страна на околу 10.000 до 30.000 луѓе во долината на реката Арагон во истоимената автономна покраина. Тој е единствениот жив говор од средновековните наварско-арагонски дијалекти.

Јазичниот код за арагонскиот јазик е an според ISO 639-1 и arg според ISO 639-2/-3.

Destinations