Maroko

Context of Maroko

Karajan Maroko (basa Arab: المملكة المغربية) iku nagara ing sisih kulon-lor Afrika kang ndarbèni garis pasisir kang dawa, cedhak Samudra Atlantik kang mujur ngliwati Selat Gibraltar nganti tekan Laut Tengah. Maroko nyaplok Sahara Kulon taun 1975, nanging prastawa mau durung diakoni kanthi global. Kutha krajané Rabat lan kutha kang paling gedhé yaiku Kasablanka. Ambané wewengkon Maroko udakara 710,850 km2 (274,460 sq mi) lan cacah wongé luwih saka 36 yuta.

Agama kang penganuté paling akèh yaiku agama Islam, lan basa resminé basa Arab. Basa Berber uga minangka basa resminé kang diakoni ing taun 2011, amarga sadurungé wis dadi basa resmi utawa basa asliné wong-wong ing Maroko sadurungé panelukan Muslim ing abad kapitu C.E. Salah sawijining dhialèk basa Arab kang dituturaké ing Maroko, sinebut Darija, lan basa Prancis uga akèh kang nuturaké. Budayané Maroko iku campuran saka budaya Berber, Arab, Sefardim, Afrika Kulon, lan uga kaprabawani saka buda...Candhaké

Karajan Maroko (basa Arab: المملكة المغربية) iku nagara ing sisih kulon-lor Afrika kang ndarbèni garis pasisir kang dawa, cedhak Samudra Atlantik kang mujur ngliwati Selat Gibraltar nganti tekan Laut Tengah. Maroko nyaplok Sahara Kulon taun 1975, nanging prastawa mau durung diakoni kanthi global. Kutha krajané Rabat lan kutha kang paling gedhé yaiku Kasablanka. Ambané wewengkon Maroko udakara 710,850 km2 (274,460 sq mi) lan cacah wongé luwih saka 36 yuta.

Agama kang penganuté paling akèh yaiku agama Islam, lan basa resminé basa Arab. Basa Berber uga minangka basa resminé kang diakoni ing taun 2011, amarga sadurungé wis dadi basa resmi utawa basa asliné wong-wong ing Maroko sadurungé panelukan Muslim ing abad kapitu C.E. Salah sawijining dhialèk basa Arab kang dituturaké ing Maroko, sinebut Darija, lan basa Prancis uga akèh kang nuturaké. Budayané Maroko iku campuran saka budaya Berber, Arab, Sefardim, Afrika Kulon, lan uga kaprabawani saka budaya Éropah.

More about Maroko

Map